Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zdrcující foto: Rodiče se dva týdny starali o mrtvou dceru. Koupali ji a seznámili se sourozenci

Autor: chal - 
11. prosince 2018
10:43

Smrt dítěte je pro rodiče nejbolestivějším zážitkem. Stejně tomu bylo v případě Emmy (27) a Paula (29) z anglického Lancasteru. Emma v květnu předčasně porodila dvojčata Bellu a Jessicu. Jedna z holčiček, Jessica, se bohužel narodila mrtvá. Zdrcení rodiče se rozhodli pro netradiční krok – mrtvou dceru si vzali domů a starali se o ni, jako by byla živá.

Manželé Emma a Paul se těšili na dva přírůstky do rodiny. Emma měla rizikové těhotenství a reálně hrozilo, že obě děti zemřou. Po předčasném porodu, který nastal, když byla maminka ve 29. týdnu, se Bella narodila živá a zdravá, to však neplatilo pro její jednovaječné dvojče. Jessica se narodila mrtvá. Přes dvacet minut dlouhá resuscitace holčičce bohužel nepomohla.

Poslední dobou se v takových případech stále častěji zdrcení rodiče rozhodnou, že si mrtvého potomka vezmou na pár dní domů. Ke stejnému kroku se rozhodla i Emma s Paulem. „Chtěli jsme si na Jessicu vytvořit krásné vzpomínky, nedokázali jsme se s ní rozloučit,“ vysvětlila deníku Sun maminka.

Chápavý personál nemocnice a kolíbka s chladicím systémem rodičům umožnila vzít si děťátko domů. Jessica tak se svou rodinou mohla strávit 14 dní a ta dostala příležitost pořádně se s holčičkou rozloučit.

Mrtvou sestru rodiče představili i sourozencům. „Nebyli jsme si jistí, jak ostatní děti zareagují, ale bylo to úžasné. Hrály si kousek od Jessicy, běhaly kolem ní,“ řekla Emma. Dva týdny tak rodina žila, jako kdyby Jessica normálně žila. Maminka dceru koupala a mazala krémem stejně jako její živou sestru.

Pak už si pro tělíčko přijeli zaměstnanci pohřebního ústavu. Dvojčata ale nezůstala rozdělena nadlouho. Emma s Paulem si totiž urnu s popelem dcery vzali domů, aby měli Jessicu neustále na očích.

Altingerka ( 3. prosince 2019 16:41 )

Oni se zasekli v čase, před x lety se post memory rodiny běžně fotili s mrtvýma. Ale to dělali tehdy dost často, tak na tom nebylo nic divnýho, dneska mi tohle příde ujetý. Ještě, že mrtvolku nezkoušela kojit.

Altingerka ( 3. prosince 2019 16:36 )

Číst!! Dostali z nemocnice "chladící kolébku"

ellka ( 12. prosince 2018 18:51 )

A spat ju davali do mraznicky? Lebo neviem si predstavit, ako dieta vyzeralo za 14 dni. Bola to strata pre rodicov, ale v tomto pripade si zahravali so zdravim deti, hlavne toho zijuceho dvojcata.

nemocna ( 12. prosince 2018 09:46 )

Chápu že to bylo pro rodiče těžké se rozloučit s mrtvým miminkem ale mají ještě jednu, co by dělali kdyby neměli nic jako jiní rodiče, ke všemu na ně čekaly doma další děti, jejich jednání je odpudivé nenormální, nehygienické a hnus pro ostatní živé děti mít jí doma a tak dlouho, koupala jí ,mazala, převlékala ale i tak když leželo na chladicím zařízení se tělíčko rozkládá, nechci ani pomyslet že po mrtvé holčičce oblékla oblečení té druhé živé, ta už v děloze poznala že sestřička je mrtvá když se nepohybuje obzvlášt když byly tak blízko u sebe jednovaječné, mrtvé děti by se neměly dávat domů je to tak pro všechny lepší a tolik netraumatické

kamii ( 11. prosince 2018 22:42 )

Pochopila bych den - rozloučit se, ale 14 dní ? To už je úchylné. Lituji ty sourozence.

Zobrazit celou diskusi