Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vražda dívky (†14) v Doubici před soudem: Od její smrti skoro nežijeme, vzkázali prarodiče

Autor: dce, uá - 
23. července 2018
09:27

Po měsíční pauze se případ nechutné vraždy dívenky (†14) v Doubici vrací opět před soud. Obžalovaný Martin Ch. (35) se během prvního týdne hlavního líčení pokoušel senát přesvědčit, že smrt nezletilé byla nehoda, jeho přeživší oběť ale tvrdí něco zcela jiného. V pondělí soudkyně zakončila dokazování, které uzavřel smutný vzkaz prarodičů mrtvého děvčete.

Podle obžaloby měl Martin Ch. loni v září na chalupě v Doubici zabít teprve 14letou dívku. Její 16letá kamarádka, přítelkyně obžalovaného, přežila jen zázrakem. Vražda se odehrála během sexuálních hrátek - obžalovaný se s partnerkou často oddávali sado-maso praktikám. Do nich měli vtáhnout i druhou nezletilou dívku. Výpověď Martina Ch. i přeživší oběti se ovšem liší. Podle obžalovaného šlo o nehodu. Jenže důkazy i výpověď svědkyně hovoří jinak.

U pondělního soudu se probíraly listinné důkazy. Soudkyně den rozdělila na veřejnou a neveřejnou část, kdy plánovala číst další výpovědi nezletilých. Během veřejné části obžalovaný požadoval čtení několika listinných důkazů včetně výpisu ze svého trestního rejstříku - který je zatím čistý - a výpis hovorů telefonu své přítelkyně ze dne, kdy během nákupů v Liberci telefonovala se svou matkou.

Soudkyně rovněž četla prohlášení poškozených, o tom jaký měla trestná činnost dopad na jejich život. "Od její smrti skoro nežijeme, byla naše sluníčko, které najednou zhaslo. Myslíme na to, čím si musela projít, co musela protrpět. Nic nemůže vyvážit naši ztrátu," přečetl zmocněnec prarodičů zemřelé dívenky. 

Soud se zabýval nárokem na náhradu škody poškozených. Rodina zemřelé požaduje nemajetkovou újmu téměř čtyři miliony korun. Přeživší dívka žádá milion, nárok její matky na odškodnění dnes soud zamítl.

V souvislosti s tím se probírala také finanční situace obžalovaného. Policie k tomu sdělila, že Martin Ch. uvedl nějakou svou účetní, kterou se ovšem nepodařilo najít. Stejně tak vyšetřovatelé nezjistili ani společnost, kterou měl vlastnit. Soudkyně četla i pohyby na účtu obžalovaného v roce 2017. "Počáteční stav tři tisíce, konečný stav nula." V průběhu ledna mu jedna firma vyplatila 800 korun, žádné další příjmy na účtě nejsou.
Poté soudkyně vykázala ze síně veřejnost. Soud bude pokračovat v úterý čtením závěrečných řečí. Rozsudek by měl být vynesen ve čtvrtek.

Ukecanalama ( 23. července 2018 23:03 )

Doufám, že ho doživotí nemine!

qwertina ( 23. července 2018 22:56 )

Na kratkou dovolenou ja jedu rada ale ne nastalo

qwertina ( 23. července 2018 21:29 )

Divala jsem se na YOU TUBE na slovensky porad, kde Kajinek rika, ze se casy v base zmenily.Viz dole odkaz z YOU TUBE

qwertina ( 23. července 2018 21:26 )

https://youtu.be/4zHlXPDwqmQ

Thyronx ( 23. července 2018 17:57 )

nebojte, v base si užije podobných hrátek a vyzkouší si na sobě jak bolí. Spoluvězni se s vrahy dětí nemazlí. Bude proklínat každou minutu v base a že si posedí i přesto, že soudy v ČR české děti sakra nenávidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání