Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milujeme se: Uvažujeme o děťátku: Žena a muž bourají předsudky bez ohledu na jeho hendikep

Autor: DH - 
27. ledna 2019
22:46

Když spolu jdou ulicí, každý se otočí. Tedy pohledná Hannah (25) jde. Její přítel, vážně tělesně postižený Shane (26), vedle ní jede na vozíčku. A klape jim to. Společně natáčejí videa na youtube a každý den své okolí přesvědčují, že láska nezná hranic.

Shane Burcaw (26) a Hannah Aylwardová (25) se do sebe zamilovali poté, co žena shlédla dokumentární film o Shanově životě. Podle jejích slov jí bylo hned jasné, že musí muže na vozíčku poznat blíž. A dala se do čtení.

Hannah si koupila první Shanovu knihu, pak druhou. Zamilovala se do jeho humoru. Pak muže, který se narodil se spinální svalovou atrofií, kontaktovala. Pár spolu nejprve komunikoval po webu a pomocí videohovorů, když se pak po nějaké době setkali, hned spolu strávili čtyři dny. A fungovalo to.

Dvojice je spolu už tři roky. Po velkém množství zážitků si společně pořídili byt v Minnesotě, a protože doopravdy nejsou tradiční pár, rozhodli se svoje každodenní radosti i starosti dokumentovat na youtube.

Kanál s názvem Squirmy a Grubs denně sledují stovky i tisíce lidí, v tuto chvíli je odebírá 127 tisíc uživatelů a pár točí další a další videa, na nichž řeší dotazy na společný život, mimochodem třeba i to, jestli spolu plánují mít děti. Na tuhle otázku Shane odpovídal i pro Daily Mail.

„Náš cíl je jasný. Mít normální vztah, jako máte vy! Když mě s Hannou na ulici někdo vidí, hned se ptá, jak to máme. Jestli je moje sestra, placená pečovatelka či vůbec to nejhorší – moje máma,“ odpověděl na dotaz Shane svým typickým humorem. „Lidé s postižením mají různé sny. Ale jeden z jejich největších je bezesporu prožívat romantickou lásku, a to se mi splnilo,“ dodal šťastně Shane.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině