Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přišla o dítě v 16. týdnu. Dojemnými fotografiemi chce utěšit sebe i ostatní

Autor: ital - 
25. prosince 2018
05:15

Australanka Justine Zampogna (28) a její manžel Ty z australského města Perth jsou spolu již 16 let. V lednu roku 2016 se jim narodil chlapeček Chase. O dva roky později v dubnu se pokoušeli o další. Nakonec se podařilo a šťastní rodiče čekali holčičku, kterou chtěli pojmenovat Gia (Gigi).

„Prvních 12 týdnů jsem byla velice nemocná. Mnohem více než když jsem čekala svého syna. Když jsem ale zjistila, že čekám holčičku, byla jsem nadšená. Myslela jsem si, že všechno bude v pořádku, ale byly to jen iluze. Oba jsme souhlasili se jménem Gia, což znamená Dar od Boha. Ve čtrnáctém týdnu mi zavolali doktoři, že okamžitě musíme přijet. Bylo mi jasné, že je něco špatně,“ popisuje Justine své pocity.

V nemocnici se rodiče v srpnu dozvěděli šokující zprávu. Jejich holčičce se přestal vyvíjet mozek. Matka dostala na výběr. Buď ukončí těhotenství v 16. týdnu, nebo je donosí, ale její dcera po porodu přežije jen několik hodin.

Zdrcená Justine se rozhodla pro první variantu. Dva dny před tím, než měla jít na uměle vyvolaný porod, si musela vzít tabletu, která jí zastavila činnost placenty. „Ten moment, kdy jsem vzala tabletu, byl nejtěžší v mém životě. Ale musela jsem to udělat. Bylo hrozné spolknout tu pilulku, když jsem věděla, co se pak stane,“ svěřila se Justine.

V průběhu porodu prý plakala, ale ne smutkem, nýbrž přijatou skutečností, že je její dcerka pryč. „Strávily jsme spolu jen okamžik, ale i to nás spojilo na celý život,“ říká Justine, která si po dvou měsících, co se vrátila ke svému normálnímu životu, uvědomila, co znamená význam „osamělá ztráta“. „Není to jako ztratit někoho, když máte okolo spoustu lidí, kteří tu osobu znali také, a můžete se vzájemně podpořit.“

Odvážná matka se rozhodla svůj příběh zveřejnit a tím podpořit ostatní ženy, které se ocitly v podobné situaci. „Co mě nejvíc šokovalo, je fakt, že mnoho žen takto trpí potichu. Když jsem poprvé sdílela svůj post na blogu, mnoho z nich mne oslovilo a řeklo, že si myslely, že o tom nikdy nebudou moci mluvit,“ dodala.

renataren ( 25. prosince 2018 13:53 )

Také jsem toto zažila, ale dokonce ve 20 týdnu těhotenství... Tu noc, kdy jsem přicházela o miminko se můj tehdejší partner díval doma na komedii a druhý den mi sdělil, jak se při tom zasmál... Byla jsem tehdy na vše sama, jeho ex byla ráda ... Jsem moc ráda, že jsem od něho nakonec odešla, škoda jen, že to nebylo dříve... A je moc hezké, že jí v takové těžké chvíli její partner pomáhal! Já jsem nikdy nezažila muže, který by mi byl oporou...

sakajeva ( 25. prosince 2018 12:30 )

Kdyby měla každá ženská oplakávat každý potrat, kam by to došlo. Příroda občas dělá chyby, na rozdíl od pána boha. Je třeba se s tím smířit. Takový je život. Přeju té paní, aby se ještě jedno zdravé díťátko v jejím životě podařilo.

alex_murphy ( 25. prosince 2018 11:27 )

To je dobrej bizár, neskutečný, co všechno jsou lidi ochotný udělat, aby nasbírali likes...

Taurus70 ( 25. prosince 2018 10:03 )

Opravdu se vam toto zda normalni?😱😱😱😰😰

Zobrazit celou diskusi