Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokovaná Kristína po operaci: Z těla mi zbytečně vyoperovali orgán!

Dívka (22) šla na náročnou operaci. Lékaři ji ale orgán vzali zbytečně
Dívka (22) šla na náročnou operaci. Lékaři ji ale orgán vzali zbytečně  (Autor: archiv blesku, Pluska.sk/Matej Jankovic)
Autor: DH - 
14. prosince 2018
10:08

Zkazky o prapodivných lékařských úkonech už tak nějak patří k našemu životu. A i když jich slyšel už každý dost, nad případem dvaadvacetileté Slovenky Kristíny zakroutí hlavou snad každý. Lékaři dívce odebrali orgán, který mohl klidně zůstat na svém místě.

Kristína (22) přišla do nemocnice s běžnými problémy. „Trápily mě vysoké teploty a bolesti břicha,“ svěřila se v rozhovoru pro web Pluska.sk. Lékaři tak podle příznaků rozhodli, že mladá žena půjde „pod kudlu“ s podezřením na zánět slepého střeva. Vše ale bylo jinak.

„Když mě otevřeli, zjistili, že je slepé střevo zdravé. Ale když už jsem byla na stole, řekli si, že mi ho stejně odoperují,“ vypověděla webu dívka. Nemocnice ale udělala ještě další chybu, protože chirurg, který tam už v současné době nepracuje, chtěl vše před Kristínou utajit. Ta ale tušila, že je něco špatně.

„Chybu neuměli utajit, protože teploty neklesaly. Navíc mě ještě nechali v nemocnici trpět další tři dny na infuzích a lécích, které stejně nezabíraly,“ popisuje tragické chování lékařů po operaci. V tu chvíli už museli zakročit bezmocní rodiče.

A i když Kristína začala trpět nesnesitelnou bolestí zvětšených uzlin a dostavily se ještě silnější horečky, lékaři stále nevěděli, co s ní je.

„Táta si po třech dnech řekl dost. Zařídil převoz na dětskou onkologii v Bánské Bystřici s podezřením na leukémii. Tam lékaři zjistili, že mám kombinaci dvou virů, kterou trpí jedno dítě z tisíce,“ řekla dívka, která se ze zdravotních problémů vzpamatovávala ještě dlouhý čas, nakonec ale byla vděčná za to, že na ní nezanechalo otřesné jednání lékařů trvalé následky.

majojo ( 14. prosince 2018 12:08 )

Někdo má holt slepák v hlavě.

blackhole1 ( 14. prosince 2018 10:26 )

Mozek to asi nebyl vid...ten jsi neměla nikdy.

Zobrazit celou diskusi