Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Maminka roku Kristýna: Se třemi děti a bojovala s rakovinou!

Autor: jad - 
22. listopadu 2018
16:26

Stará se o tři malé děti, vážná nemoc ji připravila o prsy. Přesto má optimismu na rozdávání. Životní příběh paní Kristýny (36) z Prahy zaujal porotce soutěže Maminka roku 2018 natolik, že se stala absolutní vítězkou. 

Na začátku všeho byla snaha stát se maminkou. Trvalo to tři roky. Po velkých očekáváních Kristýna Tomečková porodila dcerku Karolínku (3) a o sedmnáct měsíců později dvojčátka Pavlíka a Lukáška (2). Byla šťastná. Loni na jaře jí ale lékaři sdělili zdrcující zprávu: Máte rakovinu prsu!

Boj o život

„Začala jsem chodit na chemoterapie a po půl roce mi vzali oba prsy, nastaly komplikace a já bojovala o život. Při tom všem jsem stále myslela na svoje děti,“ přiznává Kristýna. Stále podstupuje hormonální léčbu.

Myšlenku přihlásit se do soutěže časopisu Maminka vnukla Kristýně skupina maminek, která ji během náročné léčby podporovala. „Přemýšlela jsem, jestli do toho jít, jelikož nejsem člověk, který by byl rád středem pozornosti. Pak jsem si ale řekla, že jsem hrdinka, kvůli tomu, co jsem jako matka při tom všem, co mě potkalo, zvládla,“ řekla Blesku paní Kristýna. „Řekla jsem si, že budu třeba inspirací pro někoho, kdo byl, nebo je na tom stejně,“ tvrdí Kristýna.

Holou hlavu obrečela

Utrpení Kristýny prožívali její nejbližší mnohem hůř než ona sama. Manžel Jozef (37) to obrečel, rodiče i sestra taky. Největší šok byla prý její holá hlava po chemoterapiích. „Synům chvíli trvalo, než mě poznali a dcera mi řekla, že jsem ošklivá. To jsem obrečela zase já,“ vzpomíná Kristýna.

Zobrazit celou diskusi