Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Nadějný sportovec (†28) snědl slimáka, ochrnul a zemřel: Sázka s kamarády ho stála život

Autor: ital - 
5. listopadu 2018
10:41

Hloupá sázka s kamarádem ho stála život. V roce 2010 při narozeninové oslavě tehdy devatenáctiletý Australan Sam Ballard přijal výzvu svých kamarádů a snědl slimáka. Ten měl však v sobě nebezpečného parazita, který mladíkovi způsobil poškození mozku a následné ochrnutí. Osm let mu jeho matka věnovala náročnou péči, v pátek však Sam (†28) boj o život prohrál. Své matce věnoval poslední slova: „Miluji tě.“

Bývalý nadějný ragbista z Austrálie Sam Ballard přijal před osmi lety na narozeninové oslavě svého kamaráda sázku, že sní slimáka. Tehdy netušil, jaké to pro něho bude mít následky. Plž byl napaden nebezpečným parazitem, který se obvykle nalézá u hlodavců. Ten mladíkovi způsobil závažné poškození mozku, po němž skončil 420 dní v kómatu a ochrnutý.

„Už jsme vypili něco červeného vína a snažili jsme se chovat jako dospělí. Viděli jsme slimáka, co se okolo plazil, a někdo řekl: ,Mám ho sníst?‘ Sam se zvedl a bum! Stalo se to,“ popsal nehodu Samův kamarád Jimmy Galvin.

Samova matka Kate neustále doufala, že její syn bude znovu chodit. „Sam si vede dobře. Pořád se směje, je to ten stále ten stejný Sam. Díky bohu bude znovu mluvit a chodit, akorát nevíme, jak dlouho to ještě potrvá,“ napsala v roce 2011 na facebook.

Její naděje se však brzy rozplynuly. „Je to devastující. Změnilo to celý život jemu i mně. Je to hrozné. Ten dopad je obrovský,“ uvedla později. Samovi přátelé udělali sbírku peněz na neustálou péči, jíž vyžadoval, když jej po třech letech propustili z nemocnice. Pojišťovna matce poskytla rovněž finanční prostředky, které ovšem v roce 2016 snížila z 11 milionů korun na  „pouhé“ 3 miliony.

V neděli vyšla v australském televizním pořadu The Sunday Project informace, že Sam v pátek zemřel. Nešťastnou zprávu odhalila moderátorka Lisa Wilkinson. „Sam zemřel obklopený rodinou a nejbližšími přáteli,“ sdělila Lisa. Poslední slova, která Sam před smrtí pronesl, patřila jeho matce: „Miluji tě.“

Dagu69 ( 6. listopadu 2018 05:50 )

Proboha a proč je máme pořád hledat? Kdo má na to dneska čas? Však jen dělej dobré skutky a každou nahatou co najdeš obleč ale pamatuj si, že každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán.

majojo ( 5. listopadu 2018 20:48 )

Ano, chlapče, žerou, ale tepelně upravené. A doufám, že tvoje mamča ti v případě nehody poslouží stejně.

deratizator ( 5. listopadu 2018 20:44 )

Darwin je s “w”. Ty se raději taky už nešiř.

klop ( 5. listopadu 2018 18:45 )

Tak poškozený mozek měl evidentně už před tou sázkou.

sores ( 5. listopadu 2018 17:45 )

Takové b.l.b.o.sti dělají vždy a jedině kluci!!!! Mužský jsou přerostlá buňka a z heců neví co by. Jeho ne, ale rodiče fakt lituji!!!!!

Zobrazit celou diskusi