Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena se vydávala za muže a dvakrát se oženila: Manželky nic nepoznaly!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
17. února 2018
09:45

Indická policie zadržela ženu, která se od roku 2014 vydávala za muže a dvakrát se „oženila“, aby získala věno od rodičů nevěsty. Jak napsal zpravodajský server BBC News, policie zadržela údajného Krišnu Sena v severoindickém státě Uttarákhand za vymáhání věna, což je v Indii nelegální.

Až při výslechu vyšlo najevo, že v policejní síti skončila mnohem zajímavější ryba – žena vydávající se za muže. Šestadvacetiletá žena, jejíž pohlaví potvrdila lékařská prohlídka, měla první svatbu coby ženich v roce 2014. Brzy následoval rozvod a v roce 2017 se „oženila“ znovu.

Manželčini rodiče na ni ale podali žalobu za vymáhání věna a vyhrožování jejich dceři. Uvedli také, že si jejich „zeť“ vypůjčil 850 000 rupií (asi 270 000 korun) na rozjezd svého podnikání, ovšem peníze nevrátil.

Dávat a přijímat věno je v Jižní Asii několikasetletá tradice, kdy rodiče nevěsty dávají rodině ženicha peníze, oděvy a šperky. V Indii je tato praktika nelegální od roku 1961, ale navzdory tomu trvá.

Policie uvedla, že obě ženy, které si dotyčná vzala, neměly ani tušení, že jejich „manžel“ je ženou. Nikdy se před nimi nesvlékla a manželství nebylo po sexuální stránce naplněno.

„Nosila mužský účes, mužské oblečení a chovala se jako muž. Měla převážně mužské přátele, chodila na mužské toalety, kouřila, pila alkohol a jezdila na motorce, aby odvrátila jakékoli podezření,“ uvedl jeden z policistů. „Dokonce i chodila jako sebevědomý muž,“ dodal.

Zobrazit celou diskusi