Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Z bezdomovce milionářem! Muž prozradil, co udělá s 8 miliony

Autor: lm - 
27. listopadu 2017
10:14

Přes osm milionů korun se doposud vybralo pro bezdomovce, jehož dobrosrdečnost obletěla celý svět. Johnny Bobbit, který pomohl ženě v nesnázích, se ale rozhodl, že si všechny peníze ze sbírky nenechá. Co s nimi má v plánu?

Příběh Johnnyho Bobbita dojal celý svět. Bezdomovec totiž věnoval své poslední peníze mladé ženě v nesnázích, které o půlnoci na dálnici došel benzin. Americký veterán jí dokonce pro palivo několik bloků došel, protože se bál, že by se jí něco stalo. Kate McClure (27) mu sice dluh později vrátila, po vyslechnutí jeho životního příběhu pro něj chtěla ale udělat více.

Mladá žena pro bezdomovce založila internetovou sbírku, kde vylíčila, jak jí pomohl a jak by se mu za to chtěla odvděčit. „Vybírám peníze pro Johnnyho. Chtěla bych mu tak zaplatit nájem, pořídit spolehlivé auto a pokrýt jeho výdaje na zhruba 4–6 měsíců. Velmi rád by našel práci a já věřím, že když bude mít kde se umýt a dobře vyspat, tak se mu podaří svůj život změnit,“ vysvětlila.

Kate původně doufala, že se jí podaří pro muže vybrat 10 tisíc dolarů (214 tisíc korun), to ale ještě vůbec netušila, co bude následovat. Během pouhých 16 dnů do její sbírky přispělo více než 13 tisíc lidí z celého světa a dosud se vybralo přes 376,5 tisíce dolarů (přes osm milionů korun). Na přání Johnnyho mladá žena sbírku uzavřela, kvůli obrovskému zájmu lidí ji ale znovu otevřeli a rozhodli se, že přebytečné peníze rozdělí mezi další potřebné.

„Johnny je neskutečně šťastný z částky, která se doposud vybrala, a nechtěl, aby to vypadalo, že toho zneužívá. Řekl, že už má několik nápadů, kam ty peníze pošle,“ řekla Kate a dodala: „Bude to pouze jeho rozhodnutí, které organizace podpoří.“ Mladá žena tak reagovala na některé negativní komentáře od lidí, kteří Johnnymu patrně jeho úspěch závidí. Tisíce lidí ale její iniciativu podporují a posílají oběma podporující a pozitivní vzkazy.

Ke sbírce se nyní vyjádřil i sám Johnny a potvrdil, že chce svůj nový život začít dobrými skutky. „Dostal jsem peníze na nový start od cizích lidí a teď musím tu laskavost oplatit. Nemůžu pořád jen brát a nic nedávat zpátky,“ řekl v pořadu Good Morning America. „Každý tam venku má nějaké problémy, takže kdybych jim mohl nějak změnit život, tak jako byl změněn ten můj, byl by to úžasný pocit. Rád bych si to užil i z druhé strany,“ dodal.

Video: Bezdomovec Václav Šíma (66) o životě pod mostem v Praze

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi