Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

8 chemoterapií a pak porod! Pavlína bojující s rakovinou přivedla na svět Kačenku

Autor: Kateřina Moravcová - 
6. listopadu 2017
05:00

Kolik váží a měří štěstí? Přes 2 kila a 42 centimetrů. Pavlíně Maťhové (31) ze Sokolova, která se před těhotenstvím léčila z rakoviny, se totiž minulý týden narodila zdravá holčička Kačenka. Po tom, co má paní Pavlína za sebou, je to zázrak…

Kačenka se měla narodit na konci listopadu. „Jsem ale už ráda, že mám porod úspěšně za sebou, i když to bylo o něco dřív. Hrozně jsem se bála, aby vše dopadlo dobře. Kačenka je zdravá a to je nejdůležitější,“ oddychla si paní Pavlína.

Ta krátce před početím své druhé dcery prodělala osm chemoterapií kvůli zákeřné rakovině prsu. Lékaři matce malé Sáry (3,5) řekli, že už další děti mít nebude, protože jí odumřely vaječníky. „Měla jsem podstoupit operaci, při které by mi odstranili prso,“ říká Pavlína. To vše se ale kvůli nečekanému a zázračnému těhotenství muselo odložit.

„Kojím a zatím je vše bez problémů. Po šestinedělí mě čeká odstranění vaječníků a možná i dělohy. Poté musím na mastektomii obou prsou. Počítám i s kolotočem nejrůznějších vyšetření, zatím totiž nikdo netuší, co mi v těle rakovina během těhotenství napáchala. Já ale věřím, že vše je na dobré cestě a modlím se, aby bylo vše v pořádku,“ dodává.

Chcete pomoci?

Blesk o paní Pavlíně a jejích zdravotních peripetiích informoval čtenáře 20. října. Žena je nejen v těžké zdravotní, ale i finanční situaci. „Moc bych chtěla touto cestou všem poděkovat za podporu, ať již psychickou, nebo finanční,“ uzavírá Pavlína.

Pokud chcete ženě pomoci, zavolejte na číslo 724 255 224

Podívejte se na příběh chlapce, které má ve čtyřech letech potřetí rakovinu:

Aktija7 ( 11. listopadu 2017 20:25 )

Je mi z nekterych lidi zle! Asi nevite co znamena byt po operaci a s malym ditetem! To potrebuje peci a i kdyz je partner ten pracuje malo ktery zamestnavatel dneska pousti jen tak! Takze uz jen na pecovatelku a ja nevim je mi z vas zle!!! Po operaci minimalne mesici jste radi ze jste! Zkuste si nejakou operaci podstoupit a vedeli byste doporucuji aby vam zmensili pohlavi! Protoze jste teda velci cu*aci!

EllisRose ( 6. listopadu 2017 23:41 )

Zkratik a pleskac... Vy dvě odporny hovada... Co jste to za odporny hovna? Nemáte chování člověka, ale ani zvířete... To nevím, co jste zač! Co vám je do toho, jestlia dítě, nebo nemá! Káže vám snad někdo, aby jste teď okamžitě otevřeli ty vaše deravy peněženky a něco poslali? Vy snad, budete ji a to malí živit? Ty zkratiku, co ti je do toho Jestli bude natahovat ruku, nebo ne... Natahuje ji snad k tobě? Co ti je do toho, jestli ji lidi pomůžou! Na co má natahovat? Na mateřskou, na kterou má nárok, jako každý? O čem ty tady píšeš? Takový sračky, jako vy dva, tu zbytečně berou ostatní o kyslík!

Zobrazit celou diskusi