Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka (14) trpí vzácnou nemocí a neskutečně trpí: Na orgány jí tlačí nádory

Autor: Anna Křenková - 
4. listopadu 2017
14:53

Sabria Baumann (14) z Texasu trpí od narození vzácnou nemocí - tzv. clove syndromem. Jde o neskutečně velké nádory, které ji tlačí na životně důležité orgány a můžou ji kdykoliv zabít. Dívka ale neztrácí naději a všechnu svoji sílu věnuje tanci.

Sabria (14), která jako jedna z 200 lidí na světě trpí tzv. cloves syndromem, podstoupila už celkem 40 operací. Nemoc je velice komplikovaná a neléčitelná, jelikož jde o velké nádory, které jí zasahují na životně důležité orgány. 

Jeden z nádorů ji připravil o levou plíci a další tlačí na její srdce. Poškozují jí také ale ledviny, játra a klouby. Díky velikosti nádorů může Sabria každou chvíli vykrvácet k smrti. Její matce Sophii (38) byl při těhotenství doporučen potrat, jelikož ultrazvuk zachycoval při těhotenství nádory na krku a hrudníku plodu.

Matka ho ale odmítla. Lékaři nedávali mamince téměř žádnou šanci, že se její dítě narodí živé.  Stalo se ale neskutečné a Sabria se narodila živá, bohužel s velkým nádorem na krku, kvůli kterému dvacátý den života musela podstoupit svou první operaci. 

Přestože holčička má neustálé velké bolesti a její zápěstí s prsty jsou ochrnuty, s radostí a chutí se věnuje tanci, kterému dává všechno.

VIDEO: Karolínka a Rozárka trpí těžkou epilepsií

aeraluna ( 4. listopadu 2017 17:29 )

Chudák dítě...nejspíš na tomhle světě moc dlouho nepobude..

sores ( 4. listopadu 2017 15:59 )

Kam se člověk podívá,je to samá rakovina!!! neustále je jí víc a víc to je hnus!! A lidi baží za prachama místo aby byli šťastné že jsou relativně zdravé.

Zobrazit celou diskusi