Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Natalie (†29) se zabila, protože jí na psychologické lince nikdo nepomohl. Volala na ni 18krát

Autor: shp - 
1. listopadu 2017
19:29

Měla silné deprese. Byly tak děsivé, že ji doháněly k sebevražedným myšlenkám. Těm nakonec matka Natalie Winter (29) z anglického Sussexu podlehla. Zabila se na Nový rok poté, co se na psychologické lince nabízející pomoc potřebným žádné pomoci nedočkala. 

Poslední vzkaz Natalie, který napsala své ošetřující zdravotní sestře, zněl: „Pokusila jsem se oběsit a nemůžu se s nikým spojit na lince pro psychické problémy.“ Svůj pokus o sebevraždu nakonec bohužel Natalie dotáhla do konce.

Angličanka totiž trpěla vážnou bipolární afektivní poruchou. Když potřebovala pomoc, nikde ji nenalezla. Vyšetřování nyní ukázalo mezery v britském zdravotním systému. Pomoc pro psychicky narušené je totiž potřeba neustále a nonstop.

Je zřejmé, že z toho musí být vyvozena lekce. Musí být možné připojit telefon na jinou linku,“ prohlásil manažer telefonického střediska britského zdravotnictví NHS Paul Beyon. Po ztrápené Natalii zůstal malý syn. Kdyby byla pomoc po ruce, vyrůstal by možná nadále se svou maminkou.

Podívejte se, jak je to s depresemi v Česku:

Video  Až polovině Čechů hrozí duševní porucha. Dělníci jsou šťastnější než manažeři!  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

dafox ( 9. dubna 2018 16:16 )

Psychiatrie a psychologie jsou pavědy - kdo se nedokáže vyhrabat z problémů z hlavou sám bohužel skončí takhle ale NIKDO mu nepomůže - žádnej doktor......

impotence ( 6. prosince 2017 12:25 )

já v blesku nerozumím vubec ničemu včera si naše sousedka na chalupě vyvrkla koleno a nemůžu to nikde najít!!! V cem je jiná, než nějaká Natalie?

teufel ( 16. listopadu 2017 20:26 )

Nějak tomu nerozumím, na poradenskou linku jí nevadilo volat 18krát, ale jednou si nemohla zajít k psychiatrovi nebo psychologovi?

Zobrazit celou diskusi