Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Náhlý zvrat v životě rodiny paterčat: Čekají je obří výdaje!

Autor: ljš - 
16. srpna 2017
14:51

Je před nimi velká změna, na kterou se musí dobře připravit! Paterčata nastoupí v září do školky a rodina proto už teď shání, co nejvíce věcí, které budou potřebovat. Kvůli omezeným finančním možnostem se snaží výdaje snížit na minimum.

Kvůli převzetí peněz z první dobročiné sbírky přišla rodina na jaře o sociální dávky a její finanční situace se tak velmi zhoršila. "Peníze ze sociálních dávek používáme hlavně na potraviny. Kdyby nepomohli kamarádi, známí a milovické Rodinné centrum, nevím, jak bychom přežili," řekla v květnu maminka dětí Alexandra Kiňová.

Rána přitom přišla v době, když zrovna přihlašovala děti do školky. "Víte, co všechno dětem musíme pořídit? To bude šílené. Jen si představte všechno pětkrát. Bačkory, gumáky, boty na ven… A totéž později do školy," vyjmenovala.

Centrum proto již v polovině prázdnin zveřejnilo seznam věcí, které rodina pro nástup do školky potřebuje. Pro paterčata se shání hlavně oblečení - bundy, pyžama, pláštěnky, holinky, trička a tepláky.

Prakticky totéž ale ve větší velikosti je potřeba i pro starší bratra dětí Tonyho, který už chodí do školy. Pro něj by rodina potřebovala navíc ještě větší batoh a psací a výtvarné potřeby.

Seznam věcí, které rodina s paterčaty potřebuje Seznam věcí, které rodina s paterčaty potřebuje | RC Milovice

Do školky se děti podle maminky těší. "Jsou to mazlíci a mají rádi společnost, takže jsou ve výhodě. Určitě si ve školce rychle zvyknou. Mají hudební nadání, strašně rádi tancujou a malujou. Jsou super a je to zázrak, že jsou všechny zdravé a šikovné. To je pro mě jako matku nejdůležitější. Myslím, že školka jim pomůže, aby se rozvíjely ještě víc," řekla v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes.

Od září čeká změna také tátu dětí Antonína Krosčena. Tomu končí rodičovská dovolená a měl by nastoupit do práce. "Už ji má slíbenou," uvedla Alexandra.

Video  Paterčata na srazu vícerčat  - Tomáš Koníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...