Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ládík (8) měl klíště nad okem, lékaři rodiče šokovali děsivou diagnózou: Leukémie!

Autor: dce - 
18. července 2017
05:10

Obyčejné klíště – pro někoho otravný hmyz, pro jiného důvod k obavám. Když Ládíkovi (8) rodiče našli klíště nad okem, netušili ještě, jaká hrůza je čeká. Trvající zdravotní potíže je nakonec dostaly až do nemocnice. Lékaři nakonec odhalili u chlapečka leukémii.

„Vše opravdu začalo po návratu z dovolené na horách. Seděli jsme na zahrádce, když vtom jsme si všimli, že má Ládík na očním víčku klíště. Tatínek mu ho vyndal a vše se zdálo být v pořádku,“ vysvětlila deníku Aha! Ládíkova maminka Sabina Váradiová.

Tři dny nato si chlapeček začal stěžovat, že ho bolí bříško a je mu špatně. Navíc měl i teplotu. Klíšťové onemocnění bylo první, co je napadlo, doktorka ale usoudila, že má Ládík angínu.

„Nedalo nám to a pro jistotu se tatínek s Ládíkem vydali ještě do pražské Nemocnice Na Bulovce. Tam udělali synovi odběr krve. Čekal nás šok. Prokázalo se podezření na leukémii a ihned nás převezli do Motola. Tam diagnózu potvrdili. Jedná se o akutní lymfoblastickou leukémii,“ říká dál maminka Sabina. Jde o nejčastější nádorové onemocnění dětského věku. Ročně jí v České republice onemocní přibližně 65 dětí. Šanci na úplné vyléčení má přibližně 80 % nemocných.

Následoval dlouhý boj o život malého chlapce – absolvoval už odběr kostní dřeně i mozkomíšního moku, chemoterapie. Měl dokonce zavedený centrální žilní katetr.

„Ládík se léčí už rok. Víme, že nás čeká ještě nekonečně dlouhá cesta, ale my budeme bojovat ze všech sil,“ dodává maminka.

Rodinám s onkologicky nemocnými dětmi materiálně pomáhá Nadační fond Šance onkoláčkům. Pokud chcete také pomoci, pošlete nadaci jakoukoliv částku na transparentní účet 2600717725/2010. Více se dozvíte na www.nfsanceonkolackum.cz.

Podívejte se na video Leničky, která rovněž bojuje s rakovinou:

lubosbeyr ( 18. července 2017 12:25 )

Správně formulováno-citové vydírání.100% souhlas.

sores ( 18. července 2017 09:59 )

A zase se žebrá! Chlapce je mi nesmírně líto i rodičů, ale proč se nadace neobrátí na milionáře a hlavně bohaté české politiky?????? Mají krásné platy z našich daní a neustále si je zvyšují,kre.t.é.ni!!! Proč nejdou na Hrad s transparenty a televizí že žádají pomoc bohaté vlády, češi neumí konat a to je ten největší problém!

pajato73 ( 18. července 2017 09:02 )

jsem registrovana v databazi na kostni dren, rada pomuzu, kdyz budu pasovat. Registraci by meli provest dobrovolne vsichni, nikdo nevi, kdy to bude potrebovat sam.... Ladiku, zvladnes to!

Zobrazit celou diskusi