Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt ohlásil na facebooku! Mějte se tu pěkně, napsal a napálil autem do mostu.

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: šim, pet - 
30. července 2010
15:06

Smrt člověka takřka v přímém přenosu, i takový je facebook! Jiří R. (+37) neunesl rozchod s manželkou a svým přátelům na sociální síti napsal depresivní vzkaz: „Se všemi se loučím, jelikož není cesty zpět a děkuji všem za podporu a přátelství, mějte se tu pěkně!“ A pak to udělal! Sedl do svého vozu a v plné rychlosti narazil do betonového mostu. Byl na místě mrtvý.

Jiřímu R se zhroutil svět! Ráno mu manželka Blanka oznámila radostnou novinu - že s ním čeká dítě - večer mu napsala, že ho opouští s jiným mužem. "Dnes mně sdělila, že se mnou čeká dítě, a večer mi napsala, že si to rozdá s jiným mužem. Dobrá manželka, ne"? Toto hořké oznámení zveřejnil Jiří R. na svém profilu na sociální síti facebook ve středu v 18 hodin. O pět hodin později byl mrtvý. Zhrzené city a rozpadající se vztah pravděpodobně nepřevážila ani síla manželčina oznámení, že spolu čekají dítě. Kdyby se narodila holčička, měla to být Anička.

Ve svém bílém voze značky Renault Mégan v plné rychlosti naboural do betonových sloupů mostu nedaleko Jaroměře. „Příčiny nehody stále vyšetřujeme. Pracujeme také s verzí, že se mohlo jednat o sebevraždu. Vyšetřování však není uzavřeno,“ řekla Blesk.cz tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Kamarádka: Nešlo mu pomoci?

Že jde o Jiřího R. potvrdila Blesk.cz jeho kamarádka a kolegyně z práce. „Teď si teprve uvědomuji, že jsem ho neznala dost na to, abych mu mohla nějak pomoci. Spousta lidí někdy vyřkne větu: Nemá to cenu, končím, nemůžu žít.... a přesto si nesáhnou na život. Jak má člověk poznat, jedná-li se pouze o slova lítosti, nebo úmysl ublížit si???“ řekla Blesk.cz k tragické události jeho kamarádka.

Příbuzný: Prosil jsem ho, aby to neudělal

O Jirkových problémech v manželství věděla i jeho rodina. "Vím, že měl doma potíže se ženou. Četl jsem i to jeho rozloučení na facebooku. Prosil jsem ho, aby to neudělal.  A on to udělal," řekl nám se slzami v očích Pavel R., vzdálený příbuzný mrtvého.

Přátelé na facebooku: Jirko, proč si nás opustil?

Jiří R. na svůj profil ze sebe doslova chrlil věty plné bolesti, deprese, výčitek a bezmoci. „Proč to bolí, když vás opouští, člověk kterého milujete!“ napsal v pondělí 26. července. Jiří o svém soukromí na facebooku napsal mnohé. Z jeho slov lze mezi řádky vyčíst, že se mu nechce žít.

„Tohle takhle nepiš a nedělej voloviny, to se běž radši opít do bezvědomí, ať Ti je pěkně blbě zítra a hotovo!!! Tak snad normálně člověk musí něco vydržet, i když to bolí a zdá se k nepřežití, ale pak zase vyjasní... tak toho nech,“ napsala mu v reakci jedna z žen, kterou měl Jiří R. mezi přáteli. Bylo to jen padesát minut předtím, než byla tragická nehoda ohlášena na tísňovou linku.

Jestli řidič jel pod vlivem alkoholu, nebo řídil střízlivý, policie zatím neví. „Výsledky rozborů na přítomnost alkoholu v těle řidiče zatím nemám,“ řekla Blesk.cz mluvčí Prachařová.

„Po příjezdu hasičů na místo byl vrak vozidla zaklíněn na svodidlech. Trosky automobilu byly rozmetány po celé šířce vozovky. Řidič byl silným nárazem do betonových sloupů vymrštěn a skončil mimo vozidlo. Svým těžkým zraněním na místě podlehl,“ píše se v tiskové zprávě na webu HZS Hradec Králové.

bara ( 31. července 2010 05:35 )

ano, je to tak - jsou to vyděrači! Ještě bych kromě té nevyléčitelné nemoci pochopila někoho, kdo přijde o celou rodinu, děti, je to taková bolest, která se unést nedá. Ale ostatní - kvůli zklamané lásce? A v tomhle věku, kdy by to už měl být zralý člověk, ne žádný adolescent, se kterým cloumá puberta a který si nedokáže poradit sám se sebou, natož se svým zklamáním? Život jde dál a chlap (nejen ten), by si ho měl umět uspořádat i přese všechny překážky, které život přináší - a zklamání!!

bara ( 31. července 2010 05:32 )

a vysvětlvoat ti nic nebudu ani já, bylo by to zcela zbytečný. Protože emoce, city někdo ovládne i velké, někdo ani ty malé a sebevrazi kvůli NĚKOMU? patří spíš na psychiatrii a na rok tam zavřít!!

bara ( 31. července 2010 05:29 )

no něhovor!! ty víš velký kulový o mě, podle tvých slov.... jenže ty z toho už nevyrosteš

radooo ( 31. července 2010 01:56 )

vis prd o sebevrazdach a o citoch,pocitoch takeho cloveka...na dlhe vysvetlovanie pre teba.

anka ( 31. července 2010 01:48 )

Zobrazit celou diskusi