Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tragédie v Morávce: Vybuchl mu dům, oběsil se!

Kůlna vedle zničeného domu výbuchu odolala. Přesto v ní majitel (na fotografii v modré bundě) stavení našel smrt.
Kůlna vedle zničeného domu výbuchu odolala. Přesto v ní majitel (na fotografii v modré bundě) stavení našel smrt.  (Autor: HZS MS kraje)
Autor: Pavel Čempěl - 
26. června 2010
08:55

Obrovský výbuch otřásl ve čtvrtek večer Morávkou na Frýdecko-Místecku. Do povětří tu vyletěl dům, který byl krátce po rekonstrukci. Ta majitele stála velké peníze, jež si převážně vypůjčil. Když uviděl, že je jeho dílo v troskách, sáhl si na život.

Pár hodin po explozi ho našli sousedé oběšeného.

Obyvatele Morávky vyděsila před sedmou večer detonace. Měla takovou razanci, že kusy domu rozmetala do vzdálenosti 50 metrů. Výbuch navíc silně poškodil statiku domu, a jako by to nestačilo, dílo zkázy dokonal rozsáhlý požár. „Po jeho uhašení jsme museli strhnout část nosných konstrukcí a opěrných zdí, protože hrozilo jejich zřícení,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Tragédie explozí neskončila

Dům byl v době exploze prázdný, protože jeho majitel odešel dvě hodiny předtím na setkání Svědků Jehovových. Záchranáři tak konstatovali, že se nehoda obešla bez zranění… To ale netušili, jak dramaticky zkáza domu a vidina nesplacených půjček nahlodala psychiku majitele.

Na noc se uchýlil do kůlny, která explozi přečkala, a spáchal v ní sebevraždu. Sousedé jej našli ráno. „Po tom výbuchu byl skleslý, měl na domě velké dluhy. Ale nenapadlo nás, že by si kvůli tomu sáhl na život,“ kroutili hlavou sousedé.

Podle hasičů způsobily výbuch výpary hořlavé kapaliny nebo unikající plyn. Jasno vnesou do případu až expertizy. Sebevraždu vyšetřuje policie samostatně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi