Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zachránili ženu, která chtěla vyskočit z balkonu!

Autor: Varonika Pukačová - 
7. července 2010
10:12

Neuvěřitelná loajalita, spojenectví cizích lidí a schopnost rychlého jednání. Tak tyhle vlastnosti se spojily u Vladimíra Pátka (20) a Radka Voldaufa (46).

Zachránili tak život ženě (67), která v pražských Bohnicích chtěla skočit z balkonu. Vladimír neváhal a vylezl po hromosvodu do třetího patra. Radek zase vykopl dveře bytu a společně ženu dostali zpět na pevnou zem...

Ženy povážlivě se nahýbající z balkonu ve svém bytě si všiml Radek Voldauf z Mostu. Volal kolem sebe a přidali se další dva muži. Jedním z nich je Vladimír Pátek (20), který se nebál vyšplhat po hromosvodu až do třetího patra!

Ženu, která už seděla obkročmo na zábradlí, pak zezadu chytil a zachránil. Ve stejné chvíli přiběhli Radek s dalším mladíkem. Vyrazili totiž dveře u bytu. Policie přijela chvíli poté. „Moc si vážíme této pomoci.

Bohužel se stává i to, že si lidé neštěstí druhých točí a fotí na mobily, místo aby pomáhali,“ říká mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. A jak to dopadlo se zachráněnou? Nešťastná žena skončila na psychiatrii.

Vladimír (20) vylezl po hromosvodu

Vladimír Pátek byl právě venku se psem, když uslyšel Radkovo volání. Nezaváhal ani minutu. „ Viděl jsem tu ženu ve třetím patře a mladíka, který lezl po hromosvodu. Za chvíli však slezl s tím, že to není moc stabilní. Tak jsem na něj vylezl já,“ vypráví Vladimír.

Nejdřív vyšplhal do druhého patra, tam přeběhl lodžií za roh a vylezl po železné tyči. Ženu pak zezadu sundal dolů. Vladimír si však jako žádný hrdina nepřipadá a skromně krčí rameny. „Prostě v tu chvíli jsem přemýšlel jen o záchraně té paní,“ směje se. „Kdybych nevyšplhal po tom hromosvodu, stejně by se k té ženě dostali ti další dva muži, kteří vykopli dveře,“ říká.

Radek (46) vykopl dveře

Radek Voldauf z Mostu pracoval v pražských Bohnicích na balkoně u svého kamaráda. Když práci pomalu dokončoval, všiml si, že v patře pod ním stojí u zábradlí starší žena a nebezpečně se nahýbá. „Když si vystoupila na stoličku a začala dávat nohu přes zábradlí, začal jsem na ni volat, ať neskáče. Vůbec nereagovala,“ popisuje Radek.

Pak zavolal na ostatní lidi před domem, ať volají policii. Jeho volání slyšel i Vladimír, který vylezl k ženě po hromosvodu. Mezitím Radek hodil třetímu mladíkovi klíče a společně vykopli dveře do bytu. Na balkon se dostali v momentu, kdy už Vladimír ženu držel a sundával ze zábradlí.

oldedek ( 9. července 2010 11:01 )

Kluci - moc dobrý - klobouk dolů - hodně štěstí ve Vašem životě ...

eptisam ( 8. července 2010 17:15 )

ivkanatka ( 8. července 2010 14:57 )

Bravo, pánové !!!! Je vidět,že lhostejnost není Vaše slabá stránka. Zachovali jste se statečně, hned bych Vás odměnila za statečnost.

Zobrazit celou diskusi