Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vietnamka odložila novorozeně, prý ji zavrhla vlastní komunita

O vietnamské děvčátko Thi je dobře postaráno, matka dítěte je sedmadvacetiletá Tran Thi Thu
O vietnamské děvčátko Thi je dobře postaráno, matka dítěte je sedmadvacetiletá Tran Thi Thu  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: Kateřina Moravcová - 
24. června 2010
20:25

Novorozenou holčičku nechala ve středu odpoledne na pospas lékařům v chebské porodnici její vietnamská maminka (27). Dítě odložila na přebalovacím pultu u novorozeneckého oddělení, kde čekala na preventivní prohlídku. Děťátko je úplně zdravé.

„Cizinka zhruba před 13 dny porodila zdravého kojence v chebské nemocnici,“ uvedla mluvčí nemocnice Zdeňka Marková. Na bezprizorné miminko upozornila lékaře jiná maminka v čekárně.

Policie po matce novorozeněte pátrá

Zdravotníci pak zavolali policii. „Po ženě jsme vyhlásili pátrání,“ řekla policejní mluvčí Andrea Kávová. Vietnamka patřila mezi problémové cizince.

Údajně si od známých rozpůjčovala peníze, které pak nebyla schopná vrátit. Komunita ji pak podle všeho zavrhla. „Je to zvláštní, nikdy se nám nestalo, že by se asijská komunita nepostarala o své dítě,“ podotkla sociální pracovnice chebské nemocnice Vlasta Krejčová.

Holčička nebyla zanedbaná a podle lékařů se o ni matka starala velmi dobře. Okresní soud včera předběžně rozhodl, že dítě půjde do péče kojeneckého ústavu v Aši.

Čekárna, ve které matka své dítě nechala na pospas lékařům Čekárna, ve které matka své dítě nechala na pospas lékařům | Kateřina Moravcová

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi