Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Připravili mě o nohu! Chci 25 milionů!

Miloš Kádner (60) viní nemocnici ze zbytečné amputace své nohy. Požaduje za to 25 milionů korun.
Miloš Kádner (60) viní nemocnici ze zbytečné amputace své nohy. Požaduje za to 25 milionů korun.  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: Ondřej Čermák - 
5. května 2010
22:05

Až 25 milionů korun odškodného požaduje po Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem Miloš Kádner (60). Přišel totiž o nohu, a je přesvědčen, že vinou nesprávné léčby a chyby lékařů.

S nemocnicí, kam původně šel kvůli problémům s prostatou, se Ústečan soudí už tři roky.

V ústecké nemocnici prodělal Miloš Kádner v květnu 2007 operaci prostaty. Za tři dny byl propuštěn do domácího léčení, za další měsíc mu chirurgové amputovali levou nohu. Podle jeho mínění o ni přišel úplně zbytečně.

„Po operaci jsem si stěžoval, že mě bolí noha. Neudělali mi ani rozbor krve a poslali mě domů. Nedali mi léky na ředění krve, ucpaly se mi pak cévy a já přišel o nohu,“ popsal Blesku své trable. Už tři roky kvůli tomu vede právní bitvy, zatím ale neúspěšně. Žaluje nemocnici, zažaloval i soud, stěžoval si na postup policie, psal ombudsmanovi, prezidentovi. Za svou amputovanou nohu požaduje satisfakci ve výši 25 milionů korun! Případ je odhodlán dovést až k Evropskému soudu pro lidská práva ve francouzském Štrasburku.

Miloš Kádner (60) viní nemocnici ze zbytečné amputace své nohy. Požaduje za to 25 milionů korun. Miloš Kádner (60) viní nemocnici ze zbytečné amputace své nohy. Požaduje za to 25 milionů korun. | Ondřej Čermák

Kauza v těchto dnech leží u ústeckého okresního soudu, který případ odročil na neurčito kvůli vyžádaným lékařským posudkům.

Nemocnice se nařčením brání. „Nemocnice při léčbě nepochybila a jeho závažný zdravotní stav nezpůsobila,“ sdělil Blesku její mluvčí Jiří Vondra. Naznačil, že si nespokojený pacient jako silný kuřák může za své obtíže sám. „Pan Kádner byl velice problematickým pacientem, opakovaně nerespektujícím a soustavně porušujícím léčebný proces. Pacientem, který nejen nedbal doporučení lékařů a zdravotního personálu, ale přímo hrubě narušoval proces léčby,“ dodal k tomu mluvčí.

jindrich5 ( 8. května 2010 11:50 )

Jestli chlastá a hulí,tak ať si ošetření zaplatí sám.A ne aby se ještě soudil o prachy. Takový by se měli utratit a ne léčit

arcaben ( 8. května 2010 06:44 )

100% se Ti povedl smrku

analog ( 7. května 2010 14:28 )

Ten se ti poved,smrku

smrk ( 7. května 2010 09:21 )

A to buď ráda, že jsi se nedostala do ruky Zelenkovi - to by jsi tu už nepsala vůbec.

helena ( 6. května 2010 14:27 )

a co říkáš na tohle? Mně doktoři v nemocnici píchali heparin na ředění krve v takovém množství, že když jsem zakašlala, tak mi praskla céva a krev, naředěná jako voda, se mi vylila do břicha a tak se ptám: jak dalece jsou doktoři poučeni, aby nedělali takové kraviny, při kterých jde o lidský život?? A nebo nebyli zrovna na přednášce, když se tohle téma probíralo???

Zobrazit celou diskusi