Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Důchodkyni zastrašují: Chtějí ji vyhodit na ulici!

Libuše Pastelaková podala na postup starostky stížnost
Libuše Pastelaková podala na postup starostky stížnost  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
27. dubna 2010
08:05

Na ulici zřejmě skončí nemocná důchodkyně Libuše Pastelaková(69) z Ostravy-Mariánských Hor. Úředníci jí chtějí byt sebrat i přesto, že platí řádně nájem.

Dokonce ženě dali ultimátum, aby byt vyklidila na své náklady do 14 dnů. „Vtrhli ke mně jako nějaké komando. Starostka a dva úředníci si na mě vzali osm strážníků,“ je v šoku Libuše Pastelaková.

„Žena byt neužívá, má v něm sklad a přebývá o patro výše u souseda,“ vysvětlila starostka Liana Janáčková. „Paní u souseda nebydlí, ale protože je vážně nemocný, celodenně o něj pečuje,“ brání ženu sousedka Pastelakové Gertruda Blažková.

Důchodkyně žije v bytě celých 24 let

„Starostka mi řekla, že ji nezajímá, jestli skončím na ulici. Opravdu nemám kam jít,“ je zoufalá Pastelaková. Městský byt třetí kategorie přitom platí celých 24 let. Je diabetička, prodělala rakovinu a přišla o prs.

„Je to psychický teror a zastrašování. Mám i strach odjet za dcerou, že mi byt vyklidí.Podala jsem proto stížnost na magistrát,“ dodává žena. „Je to bezproblémová paní a byt má v pořádku. Přitom v přízemí jsou už mnoho let dva prázdné byty. Chování úředníků je nelidské,“ dodala Blažková.

Z postupu úředníků je v šoku i sousedka Gertruda Blažková Z postupu úředníků je v šoku i sousedka Gertruda Blažková | Ivana Žáková

ashari ( 2. května 2010 18:46 )

Přispěvatelka tyty by zasloužila grant na sepsání dějin jejich baráku, ten pravopis se dá nazvat lidovou tvořivostí.)

reva ( 2. května 2010 04:14 )

Ty se taky radeji nauc psat.

reva ( 2. května 2010 04:13 )

Technik,ktery umi pocitat do tri a pise jako Tatar,To je uroven!

pepazdp ( 30. dubna 2010 03:21 )

Ty seš ale tydýt. Když už jseš grafoman, tak se aspoň nauč psát. Takhle se nad těma tvejma žvástama někdo umlátí smíchy

tyty ( 30. dubna 2010 01:57 )

ty jsi pekne sposta huba co vlastne resis dnes budou jsou vseci na hlavu kazdy se honi za love hodnoty zivota jsou v jinem je mi vas liti

Zobrazit celou diskusi