Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Manžel postižené: Za odškodné prý staví dům... Lže?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Kateřina Moravcová - 
8. února 2010
05:00

Vysoudila 18 milionů – a nemá ani korunu. S penězi totiž nakládá její manžel. Řeč je o postižené Zuzaně Rokosové (46), která kompletně ochrnula po nevydařeném vyšetření cév v sokolovské nemocnici. Její manžel Václav tvrdí, že za peníze staví dům v Jesenici u Prahy. Tady se ovšem do země zatím nekoplo...

Již několik let leží postižená Rokosová v Léčebně pro dlouhodobě nemocné v Dolním Rychnově na Sokolovsku. Za milionové odškodné by si i navzdory své nemoci mohla žít královsky.

Peníze má ale v rukách její manžel Václav Rokos (52), ten také prý rozhoduje, co se za vysouzené peníze nakoupí. Tvrdí, že manželce staví dům v Jesenici u Prahy. Její příbuzní řekli, že jí dokonce ukázal fotky rozestavěného domu. V Jesenici ovšem leží pozemky takřka ladem.

„Trvám na tom, že bych si rád manželku do domu nastěhoval. Pozemky mám koupené, ale trvalo dlouho, než jsem získal stavební povolení. Měl jsem dokonce schůzku s architektem,“ řekl Blesku Rokos.

Blesk si ověřil, že Rokosovi opravdu patří pozemky o celkové výměře zhruba 1000 metrů čtverečních. Zatím jsou zapsané v katastru jako orná půda. Na úřadě v Jesenici ale potvrdili, že se s tímto prostorem počítá pro stavbu.

Oněch rekordních 18 milionů získala Zuzana Rokosová před dvěma lety. „Manžel jí sice koupil polohovací postel, televizi a DVD přehrávač, ale to je všechno. Neplatí za ni dokonce ani pobyt v léčebně. Když se tedy o ni tak stará, proč už dávno nekoupil například speciální vozík, na kterém by mohla ven?“ ptá se advokát Rokosové Jan Kollár.

Navíc invalidní důchod, který postižená pobírá, stále chodí na účet Rokose a podle právníka narůstá i dluh za neuhrazení pobytu v léčebně. Kam se tedy peníze ztrácí?

„Možná se zpozdily nějaké platby. Jinak vše platím. O manželku jsem se staral, jak jsem nejlíp mohl. Věřte, že i mně to obrátilo život naruby a nebyla to pro mě šťastná léta. O ženu se chci starat i dál a koupím jí, cokoliv bude chtít,“ uzavřel Rokos.

justdoit ( 10. února 2010 12:45 )

kdepak milenka, to je pan Rokos osobně...

anasyi ( 8. února 2010 17:22 )

janet,jak vite,ze pan Rokos vydelava svym podnikanim dost penez?Vy mu delate ucetnictvi?Jinak me docela zarazi,jak pan Rokos mluvi v minulem case:,,ja jsem se staral atd.,,

bosomfriend ( 8. února 2010 11:22 )

Proč mlčí ? Jakto, že narůstá dluh za pobyt v léčebně. Odkdy nemá nárok na bezplatnou péči , tak jak je to na v zépadních zemích. Peníze musí převzít poručník a to musí být soud !!!!!!!

saryk ( 8. února 2010 11:03 )

Mam pocit, ze on jako jeji manzel je momentalne jeji rodina. Nechapu, proc by o penezich meli rozhodovat jini.

mouse ( 8. února 2010 09:12 )

pokud se tam počítá s výstavbou, tak to bude orná tak dlouho, dokud tam někdo něco nepostaví a nenechá se to přepsat, tak nechápu vo co vám de

Zobrazit celou diskusi