Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dívka (10) se po pádu letadla uzdravuje!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Vlaďka Hradská - 
10. září 2009
06:24

V tom, jak naloží se svým životem v příštích letech, má Martin L. (24) jasno. Jeho největší starostí je péče o sestřičku (10), která jako jediná přežila pád cessny.

V troskách letadla, které se 16. srpna zřítilo do řeky Otavy, zahynul pilot a rodiče dívenky. Holčička se naštěstí dostala z kritického stavu a pomalu se uzdravuje.

„Teď mám v hlavě především péči o sestru. To mě zajímá nejvíce. Ostatní věci jsou pro mě podružné. Mám promyšlené, jak budu dál postupovat, ale to nechci nikomu sdělovat,“ prohlásil odhodlaně mladý muž. Ten prý sestru často v Praze v motolské nemocnici navštěvuje. „Před několika dny byla přeložena z oddělení ARO na ortopedickou kliniku, kde se lékaři zaměřili na léčbu zlomenin. Jak dlouho to ale ještě potrvá, není jasné. Minimálně týdny,“ uvedla mluvčí nemocnice Eva Jurinová. Jestli bude podávat trestní oznámení, si zatím Martin L. nechal pro sebe. Jasno nemají ani kriminalisté. Čekají na výsledky expertiz. „Důležitý ovládací prvek z kabiny letadla zkoumá kriminalistický ústav. Výsledky by mohly být už zítra stejně jako expertiza motoru. Tu dělá specializovaná fi rma,“ řekl Blesku Milan Pecník z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. „Hlavní otázka, na kterou chce vyšetřovací komise najít odpověď, je, proč motor začal pracovat nepravidelně,“ dodal Pecník.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi