Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Milena Fusková: Slyšela jsem je a pak už nic...

Milena Fusková si prožila obrovskou tragédii
Milena Fusková si prožila obrovskou tragédii  (Autor: Blesk - Marie Machková)
Autor: Marie Machková - 
27. června 2009
05:00

Voda opadla, ale slzy zastavit nejde… Záplavami okleštěný domek, kde se při záchraně maminky (75) utopili bratři Jaroslav (†55) a Stanislav (†54), je konečně přístupný. Na místo tragédie se včera vrátili manželka a bratr zemřelých mužů.

„Manžel Jaroslav se švagrem vyšli před dům, aby zachránili maminku. Ona má vstup do baráku zvlášť z druhé strany. Já jsem utíkala do podkroví,“ vzpomínala paní Milena Fusková a dívala se před sebe do neznáma.

Žádné emoce, jen apatie. Když ale ukáže na díru ve zdi, roztřese se jí hlas. „Pořád nešli, tak jsem se vrátila na schody a kladivem jsem vyrazila pár cihel. Nešel proud, byla tma, hučela voda. Slyšela jsem je mluvit a pak najednou nic,“ rozplakala se paní Milena. Jediný, koho zachránila je její další švagr Jiří. Přes okno ho vytáhla do prvního patra.

Tchyni paní Mileny vysvobodili hasiči. Jejího manžela a švagra ale našli mrtvé.

Oporu má teď ve třech dcerách Jarce, Lucii a Mileně, které jí přišly pomoct s uklízením domu. „Musíme maminku podržet,“ pronesla Lucie. Pak se odmlčela a začala plakat.

„Můj syn dědečka miloval. Taťka ho totiž vozil na traktoru,“ vzlyká a vrhá se sestře Mileně do náruče.

Ve dveřích se najednou objeví Marie Janečková, švagrová paní Mileny a sestra utonulých mužů. „Milenko, je to hrůza. Děkuju, že jsi alespoň zachránila Jirku,“ šeptala švagrové. „Ale Jardovi a Stáňovi jsem už nepomohla,“ rozplakala se znovu paní Milena. Když ale uviděla své tři dcery, ztišila se a řekla: „Bolí to, ale musíme žít dál. Kvůli dětem a vnukům,“ vzala lopatu a pustila se do uklízení bahna.

koloricka ( 29. června 2009 19:05 )

souhlasím

siroky11 ( 27. června 2009 11:43 )

Tento kocourkovský stát vynakládá nemalé fin. prostř. na hovadiny,které nejsou zase tolik nutné, např. dálnice, ale aby postavil v zátopových oblastech POLDRy pro záchranu obyvatel, to jim je fuk, hajzlům nenažraným! U nás se tento POLDR (protipovodňová stěna) postavil a je pokoj.Jinak zde byly záplavy 2x do roka. Chudáci lidi na Moravě a j.Čechách! Ale v bývalé vládě to byl samý "moravák", tak ať se jich lidé optají, co pro ně udělali, místo toho, že je jezdili do Itálie kurvit!

Zobrazit celou diskusi