Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Už jsem myslela, že to nepřežiju

Autor: Pavel Ryšlink - 
5. října 2008
05:00

Utekla jsem katovi ze špalku! Tak mluví prodavačka Miroslava Odstrčilová (33) z Hanušovic o svém hrůzném zážitku. V pátek se na ni v Šumperku zřítily schody.

Těžké kameny jí poranily ten z krčních obratlů, který lékaři někdy nazývají katovským. Jen zázrakem nemá poraněnou míchu.

"Stačilo málo a už bych byla mrtvá nebo ochrnutá," řekla zraněná Miroslava. Žena prodávala v obchodě se zbožím pro kutily, který je v přízemí. "Byla jsem ve skladu ve druhém patře. Když jsem se vracela, schody se pode mnou najednou propadly," zavzpomínala.

"Pamatuju si až to, jak bezmocně ležím pod hromadou suti, kamení a betonu." dodala.

"Ani jsem tak nevnímala bolest, jako ten hrozný pocit bezmoci. Křičela jsem o pomoc. Pak jsem najednou začala pod sebou cítit vodu, asi prasklo nějaké potrubí. Když mi začala téct do uší, už jsem myslela, že to nepřežiju. Vtom mě ale naštěstí začali vyhrabávat," líčila Nedělnímu Blesku.

V činžovním domě v šumperské Starobranské ulici se zřítily pískovcové schody mezi druhým a prvním patrem a prvním patrem a přízemím. To, že prodavačka vyvázla 'jen' se zlomeným obratlem, otřesem mozku a třemi vyraženými zuby, považují všichni za zázrak.

"Nikomu nic nevyčítám. Všichni jsme tam chodili desetkrát i víckrát denně. Nic nenapovídalo tomu, že by se to mohlo zřítit," konstatovala matka dvou dětí (9, 13).