Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Povinné očkování armády rozhodne hlavní hygienik

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, pal - 
29. ledna 2010
19:27

Armáda v pátek po jednání Bezpečnostní rady státu zastavila povinné očkování vojáků proti prasečí chřipce. O dalším osudu armády rozhodne hlavní hygienik!

Informoval o tom generální štáb s tím, že v případě nutnosti by mělo vakcínu získat 7990 vojáků místo původně zvažovaného dvojnásobného počtu.

Bezpečnostní rada, na jejímž jednání byl přítomen i prezident Václav Klaus, dnes doporučila vládě, aby o tom, kdy začne být očkování pro vybrané skupiny obyvatel povinné, rozhodoval hlavní hygienik Michael Vít. Novinářům to po jednání rady řekl premiér Jan Fischer.

Prezident Václav Klaus po jednání prohlásil, že není "pokusným králíkem", aby se dal očkovat. Udělá to jen tehdy, když mu to vláda nařídí a zároveň se nechá očkovat i celý kabinet. Očkován není ani Jan Fischer.

Už na jednání rady podle premiéra přinesli vojáci a zástupci ministerstva obrany analýzy, z nichž vyplynulo, že v armádě je v případě nutnosti potřeba naočkovat jen 8000 lidí. Prezident Klaus tento týden ostře kritizoval původní záměr naočkovat hned a povinně 16.000 vybraných vojáků a civilních zaměstnanců armády.

Hlavní hygienik Vít nyní musí určit počet nemocných, při kterém bude povinné očkování zahájeno. Vládě má výsledky své práce předložit příští týden. Odborníci ale rozhodnutí Bezpečnostní rady státu kritizují. Druhá vlna pandemie je vždy silnější, zasáhne víc lidí, průběh onemocnění je těžší a je i více mrtvých. Očkovat až po nástupu druhé vlny není tedy podle nich "korektní".

Očkování v ozbrojených silách z rozhodnutí náčelníka generálního štábu pokračuje jen u jednotek určených k nasazení v zahraničních operacích a v pohotovosti k nasazení v roce 2010, uvedlo ministerstvo obrany.

Na prasečí zemřelo v ČR zatím 95 lidí, potvrzeno bylo 2381 nákaz, nakažených ale bylo víc, virus prasečí chřipky působí až 90 procent chřipkových onemocnění. Využita byla jen čtvrtina dovezených dávek vakcíny, řada lidí očkování odmítá.

glumik ( 29. ledna 2010 21:57 )

armada cr nejsou zadne tu.pe ovce!!! PANOVE NENECHTE SE "OBLAFNOUT" A ZAJISTETE SI OVERENE INFORMACE

glumik ( 29. ledna 2010 21:55 )

NEKOLIK RAD PRO TY, KTERI SE NECHYSTAJI DO LEKARNY PRO "TFUJ-FLU" www.osud.cz zn. DOBRA RADAJE NAD ZLATO VAZENI ...několik rad pro ty, kteří se nechystají rozběhnout do lékárny pro Tamiflu: 1) hodně tuzemského ovoce 2) dostatek vitamínu C, v případě pocitu "nákazy" denní dávku jednorázově až zdesetinásobit (1.000 mg, ovšem vzhledem k omezené vstřebatelnosti rozdělit na menší dávky) 3) denně aspoň 2 šálky zeleného čaje 4) hodně česneku 5) podpora imunity, např. kapkami Echinacea, Rakytníkovým sirupem 6) v případě virové nákazy - koloidní stříbro (k dostání např. v Pro Zdraví,internet) 7) dostatek odpočinku 8) v případě epidemie vyhýbání se rizikovým oblastem, znamená to např. přestat děti pouštět do školy... Podle mých zjištění prokazují překvapivou účinnost také tzv. "osobní karty" typu New Intelligence a jiné..

glumik ( 29. ledna 2010 21:54 )

72 kg!!! "KONTAMINOVANEHO OCKOVANI" FIRMY BAXTER

glumik ( 29. ledna 2010 21:52 )

z 1 000 000 davek naockovano udajne 57 tisic davek naockovano je tedy pouze 5,7% lidi v cr!!! TO JE TO, OC TU BEZI NERUDOVSKE "KAM S NIMI", KDYZ POZVANI "RIZIKOVI PACIENTI" MOZNOST OCKOVANI Z VICE NEZ 90% ODMITAJI=VRACEJI POZVANKY A NA OCKOVANI PROSTE NEJDOU" TOHLE JE HLAVNI A PRAVDIVA INFORMACE PRO pro "fanouska ockovani a swine-flu=PCH" informace od "praktiku" jsou takove (prezentovany hlavne v nebulvarnim v tisku), ze chripka uz je zmutovana a ockovani "DNES UZ NEMA ZADNY VYRAZNY SMYSL" POKUD NEPOCITAME NAOPAK MOZNOSTI "DUSLEDKU (Z) OCKOVANI" VAKCINOU BEZ ZARUKY"FARMAKONCERNU"=NA VAKCINACH NEBYLO/NENI JEJICH PRESNE SLOZENI A ODPOVEDNOST ZA OCKOVANI PREBIRAJI MISTO VYROBCU OCKOVANCI!!! POTVRZENO OD LEKARU!!! MRTVYCH LIDI NENI ANI 100 A V ZADNEM KRAJI JIZ NENI PRES 2 TIS. NEMOCNYCH=NENI EPIDEMIE!!! HURAAAA pro vice informaci se PODIVEJTE napr. na rozhovor s Jane B. viz www.osud.cz ADJUVANTY, KTERE VAKCINY OBSAHUJI JSOU PRO TELO VELMI RIZIKOVE "RTUT" JE Z TELA JEN TEZKO "VYMAZATELNA", ALE JSOU TU DALSI, STEJNE SKODLIVE SLOZKY PRO LIDSKY ORGANISMUS... VICE VIZ ROZHOVOR S JANE B. na WWW.OSUD.CZ

glumik ( 29. ledna 2010 21:49 )

a v tom jsou schovane "CHYTAKY" svedou to na jednotlivce=SPATNE POSTUPOVAL PRI UCHOVAVANI,PRIPRAVE NEBO APLIKACI OCKOVANI... A ODSKODNENI??? POKUD ZEMRETE NA "PO OCKOVANI NA KOMPLIKACE" TOHO SE, JAK "ONI VERI" NEDOZIJETE TAK TAKHLE SI TU ZIJEME, U NAS V KOCOURKOVE

Zobrazit celou diskusi