Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Policie obvinila hlavního hygienika z korupce: Hrozí mu 10 let

Hlavní hygienik Michael Vít čelí obvinění z korupce
Hlavní hygienik Michael Vít čelí obvinění z korupce  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, Lucie Šulcová - 
12. března 2012
20:17

Hlavní hygienik Michael Vít prožívá velmi horké chvilky. Policie ho obvinila ze zneužití pravomocí úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Podle televize Nova policie Víta viní ze zmanipulování zakázek pro ministerstvo vnitra. Zakázku údajně dal manželovi své známé z ministerstva zdravotnictví, bývalému poslanci Otakaru Vychodilovi. Policie začala Víta prověřovat loni v září, dnes jej obvinila. "Já jsem to dneska obdržel. Já si myslím, že to dál bude vyšetřováno. Necítím se vinen, že bych se dopustil nějakého trestného činu," řekl Vít.

Policie zatím vyčíslila škodu na dva miliony korun. Podle Vladana Brože z organizace Transparency International, která na Víta jako první podala trestní oznámení, bylo manipulováno s dokumenty k výběrovému řízení. Chyběly na nich obvyklé úřední značky a někdo je navíc schoval za jednací číslo platového výměru jedné z úřednic. "Pan Vít by měl následovat starostu Prahy 2 (Jiřího) Palusku, který v okamžiku, kdy byl obviněn, odstoupil z funkce," řekl Nově Brož.

Za Vítem dosud stál ministr zdravotnictví Leoš Heger, dnes se ale k jeho dalšímu působení ve funkci nevyjádřil. Vítovi, který je v kauze zatím jediným obviněným, hrozí až deset let vězení.

ylatouf ( 13. března 2012 12:50 )

Tohodle lumpa bych rád viděl v pruhovaným dresu s koulí na noze jak láme kamínky v nějakém lomu.Samozřejmě i spoustu dalších.Namátkou vybírám ze seznamu Vondra,Bárta atd.

ferkurat ( 13. března 2012 11:33 )

To je jeden z těch podvodníků co už měl dávno sedět za mřížema.Ale jak se říká, krysa krysu nekousne.

alex0800 ( 13. března 2012 11:16 )

Že by vyplynuly i podvody jeho úřadu? A nebavíme se o finančních machinacích.. Tady jde o zdraví nás všech. Všimněte si, jak vláda plánuje snížit počty kontrolorů potravin a jiných skupin. Proč to dělá? Připravuje se na příjmy smrtících potravin, jak již bylo učiněno v minulosti v jiném státě? Je to krok k ušetření financí nebo k znásobení škod na lidských životech? WHO a FDA jsou jen špičky ledovce likvidujícího populace v různých zemích pod záštitou pomoci. WHO s jejich vakcínami je velká síla. Kdykoliv zase někoho napadne, tak z laboratoře "náhodou" budou ukradeny kultury a nějakou chvilku na to dojde k úniku mezi lidi.. Víte, proč se potomci elit nebojí smrtících virů a bakterií..? Zlatá mládež je velmi promiskuitní a kolik jich dostal Marylandský vir (hiv)..? Z těch opravdu prominentních..? NULU.. Jistý lékař české lóže tvrdí, že na planetě neexistuje nevyléčitelná choroba. Zajímavé tvrzení, že? Bohužel i skutečnost. Ale řekněte to umírajícím na rakovinu, že by je zachránila pilulka za 15kč místo napuštění těla nemocného radioaktivními látkami pro rychlejší bujení.. Je to jak léčit rýmu odejmutním plic A vzpomeňte si na má slova, až vám budou politici lhát večer ve zprávách ;-) Také bych Vám radši tvrdil, že je vše fajn, ale mne za ty lži nikdo neplatí a navíc... Vlastenec

sakra ( 13. března 2012 11:05 )

Samozřejmě souhlaí! A ještě ti ostatní.

sores ( 13. března 2012 10:24 )

Tak ten už měl dávno bručet, už mu to jednou hrozilo a nic,hnusák odpornej!

Zobrazit celou diskusi