Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Rodina z Větrušovic: Prahu zachrání a na nás se vykašlou!

Autor: Etienne Bláha - 
4. června 2013
18:25

Obyvatelé vesničky Větrušice u Mělníka se zlobí, že zatímco byla Praha před velkou vodou zachráněna, jim nikdo nepomůže. A přitom jejich obydlí mohou být již zítra celá pod vodou.

„V tomhle baráku jsem se narodil a nikdy tu voda nebyla!,“ říká Petr Stanislav (46). Podobně jako on a jeho manželka Marie si stěžuje více obyvatel vesničky Větrušice u Mělníka. Jako mnoho lidí, i je voda překvapila.

Že budou záplavy, jim řekli v pondělí

„V pondělí nám teprve řekli, že tady budou záplavy. Furt je to jinak, jednou to má stoupnout o deset čísel, za hodinu pak řeknou o metr,“ stěžuje si Petr. Jejich domu hrozí stejné zatopení jako v roce 2002! Na tyto povodně si ale manželé nestěžují, prý přišly znenadání. „Teď to ale jde postupně a stejně tady nefunguje žádný varování,“ rozhořčuje se. „Koukala jsem na Labe poslední dny, bylo pořád stejný, a najednou pustí kaskády a máme vodu v baráku,“ zlobí se i jeho žena.

aluman ( 5. června 2013 12:16 )

aluman ( 5. června 2013 12:15 )

Diagnóza je hloupost tvého ražení Nadutostí a egoizmem trpí v Praze převážně naplavenina. Zbytek cos napsal potvrzuje jenom tvojí diagnózu - hloupost a neznalost.

aluman ( 5. června 2013 12:11 )

Lidi si musí konečně uvědomit, že ať město nebo vesnice, jakékoliv velikosti, je samostatným celkem, co si na sebe musí vydělat, případně samo se domoci příspěvků, na jaké má ze zákona právo a s penězi odpovědně hospodařit a smysluplně je vydávat. Ne si například postavit na návsi parádní kašnu místo protipovodňových opaření, když se nalézá v zátopové oblasti.

krupan10 ( 5. června 2013 10:07 )

ty seš blbá, jak daloko vidíš

krupan10 ( 5. června 2013 10:04 )

takovýho dementa aby pohledal

Zobrazit celou diskusi