Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hyenismus při povodních: Rabování je tu! Dopustili se ho cizinec i nezletilá dívka

Policie v souvislosti s povodněmi zaznamenala již několik případů rabování
Policie v souvislosti s povodněmi zaznamenala již několik případů rabování  (Autor: Foto Blesk - Alexandr malachovský)
Autor: simao, ČTK - 
4. června 2013
16:00

Policie během povodní již řešila několik případů rabování. Zlodějíček zahraničního původu v Praze vyloupil auto, hrozí mu až 8 let vězení! V Ústí nad Labem se pak nezletilá dívka pokusila vloupat do bytu, jehož majitelé se evakuovali. A případů lidského hyenismu přibývá.

Prázdné domy tisícovek evakuovaných obyvatel z Ústí nad Labem hlídá městská policie, která musela řešit první a poněkud kuriózní pokus o vloupání.

Mladá dívka s páčidlem

Nezletilá dívka se v městské části Krásné Březno pokusila dostat do jednoho z majiteli opuštěných bytů, potvrdil vedoucí územního odboru ústecké policie Vladimír Danyluk. "Pokusila se otevřít dveře pomocí páčidla," upřesnil.

V cele předběžného zadržení pak skončil i muž, který se v jiné části Ústí, v Neštěmicích, vloupal do opuštěného skladu. Pachatel však měl štěstí v neštěstí, nebyl tehdy ještě vyhlášen výjimečný stav.

Po jeho vyhlášení se však podobné trestné činy posuzují jinak - jako rabování. A trestní sazba je za ně až 8 let vězení. Právě tak dlouhý pobyt za mřížemi nyní hrozí arabsky mluvícímu zloději z Prahy, který se včera ráno vloupal v Kaprově ulici u zavřené stanice metra Staroměstská do kabiny zaparkovaného nákladního auta.

Cizinec se vloupal do nákladního auta

Již dříve souzený a odsouzený zloděj využil toho, že řidič zrovna vykládal zboží z nákladového prostoru. "Cizinec překonal zámek dveří kabiny a odcizil z vozidla batoh s osobními doklady a dvěma mobilními telefony v celkové hodnotě asi čtyři tisíce korun," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Policie podala návrh na cizincovo vzetí do vazby a státní zástupce rozhodl, že "zadržený bude obviněný z trestného činu krádeže, ovšem ve čtvrtém odstavci, protože muž se do vozidla vloupal v době, kdy byl rozhodnutím Vlády České Republiky vyhlášen nouzový stav," dodala mluvčí.

a-z- ( 5. června 2013 18:26 )

Chytit a pověsit na první kandelábr...

tyncdynchaw ( 5. června 2013 14:34 )

Dokud se nebudemě umět zastat jeden druhého, tak budou mít vždycky navrch. Pořádnou demonstraci by to chtělo, na více místech republiky najednou. Dokud se nebudeme umět ozvat, oni se bát nebudou.

tyncdynchaw ( 5. června 2013 14:31 )

Drzost cikánských zlodějů stoupla po odsouzení Jaromíra Šebesty, který dostal deset roků kriminálu za to že bránil svůj majetek před zloději. Nedokázali jsme se pana Šebesty zastat před zvůlí předpojatého soudce a toto jsou důsledky naší lhostejnosti. Vrací se nám to při povodních a my teď musíme trpět. Tak si přišli pro pana Šebestu a jednou si přijdou pro kohokoli z nás, kdo se bude chtít ubránit rabujícím.

dsmann ( 4. června 2013 19:26 )

Pražané nečekali, Pražané sami nic nemůžou. Praze to pohnojil ten kretén Hudeček.

buban ( 4. června 2013 19:07 )

Nasi zadne klacky do rukou nevezmou-nechteji si pak jit sednout na zbytek zivota kvuli rasiiiiizmu

Zobrazit celou diskusi