Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otřesný populismus! Zeman, Hudeček i Svoboda: Na povodních si honí trika

Fotografie
Ve čtvrtek jako příloha tištěného Blesku vyjde šestnáctistránkový povodňový rádce zdarma!  (Autor: internal)
Autor: psch, ska - 
4. června 2013
05:00

Chaos, populismus a svádění viny na ty druhé. Tak takováhle atmosféra právě vládne ve vedení hlavního města, ale i státu. Zastupitelé za ODS si stěžují, že s nimi TOP 09, která magistrát řídí, vůbec nekomunikuje. Na druhé straně prezident Miloš Zeman "velkoryse" posílá do boje s povodněmi hradní stráž.

„Protipovodňové zábrany byly instalovány pozdě, na Praze 1 se začalo dokonce stavět do vody! Vedení městských částí se aktuální informace dovídá z médií. Krizový štáb nikoho neinformuje,“ rozčiluje se Aleksandra Udženija, zastupitelka za Prahu 2 a bývalá magistrátní radní pro oblast majetku.

Bývalý primátor Bohuslav Svoboda i starostové Radotína, Zbraslavi, Hostivaře, Prahy 2 a 5 jí dávají za pravdu. Vadí jim, že Tomáš Hudeček, který je pověřen vedením města, podcenil sílu – Botiče, Rokytky a Šáreckého potoka.

„Protipovodňové zábrany byly připraveny ve skladu v Dubči, ale nikdo nebyl schopen zařídit, aby se začalo stavět dřív. A to na to čekaly další desítky, možná stovky lidí i z ostatních složek záchranného systému. Magistrát totálně selhal,“ stěžuje si dobrovolný hasič Jakub Hubálek na svého zřizovatele.

Hudeček vinu popírá

Jenže Hudeček se hájí tím, že vše se odvíjelo od krizového plánu z roku 2011, který schválil právě Svoboda. „Odmítám tvrzení, že bychom zaspali. Protipovodňové zábrany jsme postavili v rekordním čase,“ řekl.

Ve čtvrtek jako příloha tištěného Blesku vyjde šestnáctistránkový povodňový rádce zdarma! Ve čtvrtek jako příloha tištěného Blesku vyjde šestnáctistránkový povodňový rádce zdarma! | Blesk

Srdečné gesto od prezidenta

Z Hradu už v neděli zaznělo, že prezident situaci sleduje. Ale asi opravdu jenom z křesla u televize. Jinak by totiž byl více v obraze a neučinil by pouze populistické gesto. Do boje s povodněmi totiž vyslal celý 60 členů hradní stráže!

Ostentativně se prolétnout nad vodou

„Přemýšlel jsem co udělat, abych alespoň částečně těm, kdo byli postiženi, pomohl. Byly zde dvě varianty. Buď se ostentativně proletět helikoptérou nad zaplavenými oblastmi. Ale silně se obávám, že to nikomu z postižených nepomůže. Anebo nabídnut konkrétní, byť malý vklad do pomoci těmto lidem," řekl prezident v projevu. Tak či onak, gesto to bylo pěkné, ale možná stejně účinné, jako ona helikoptéra.

7sim7 ( 4. června 2013 18:56 )

7sim7 ( 4. června 2013 18:54 )

presne tak, hudecek je moravskej chachar kterej by do prahy nemel dostat ani vizum. na przske radnici/magistratu maji sedet prazaci. hudecek je odporny jelito s dalsima svejma krajanama.

cleopama ( 4. června 2013 15:56 )

Hudeček je největší škůdce na pražské radnici. Vůbec nechápu, co tam dělá tenhle nenažranej dobytek z Olomouce! Kromě toho, že chce samozřejmě nakrást co nejvíc. Je to ostuda, když má protipovodňové akce na povel člověk, který ani neví, že v Praze jsou kromě Vltavy i jiné toky. A který nedokáže na magistrát ani pozvat starosty dotčených obvodů. Nenávidím ho, opravdu nenávidím, zvlášť za ty prázdný žvásty, který vypouští v televizi. Myslím, že slovo defenestrace by mělo zase přejít do praxe!

jarda304 ( 4. června 2013 15:07 )

Hudeček nebyl schopen ani včas zavelet. Další průběh po "vydání rozkazu" už jede podle předem připravených protipovodňových plánů.

jarda304 ( 4. června 2013 15:05 )

kdyby se za Béma nestavěla v Praze protipovoďnová opatření, tak si triko nemohl honit ani jeden z nich. Praha by dopadla jako Zálezlice, Mělník či Ústí a Děčín, kde soudruzi stavěli, ale málo...

Zobrazit celou diskusi