Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrt v povodni: Energetika zabil proud, když odpojoval trafostanici!

Povodně mají další oběť. Zemřel technik energetiky
Povodně mají další oběť. Zemřel technik energetiky  (Autor: ČTK)
Autor: psch, ČTK - 
3. června 2013
18:11

Rozvodněné toky páchají téměř v celé republice velké škody. Povodně mají k pondělnímu odpoledni už šestou oběť. V Cerhenicích na Kolínsku zemřel technik energetiky, zabil ho elektrický proud, když odpojoval zatopenou trafostanici.

Událost se stala kolem 14:00. Pětatřicetiletý pracovník společnosti ČEZ odpojoval proud v zatopené trafostanici. Podle Žídkové je možné, že nedodržel stanovený pracovní postup. Okolnosti tragické události policisté vyšetřují jako pracovní úraz s následkem smrti. "Byla nařízena soudní pitva," dodala mluvčí.

V souvislosti se záplavami zemřel také devětašedesátiletý muž z Plzeňska, jehož tělo záchranáři objevili už v pátek v Měčíně na Klatovsku. Dva lidé zahynuli v neděli ve zřícené chatě v Třebenicích u Prahy.

Další obětí záplav je zřejmě dvaaosmdesátiletý muž, jehož tělo našli v neděli v Janovském potoce v Mokřanech na Benešovsku. Téhož dne záchranáři vylovili tělo muže z Úpy v Trutnově, zda je i on obětí záplav, ukáže pitva. Policie ještě pátrá po čtyřech vodácích.

zlymikes ( 3. června 2013 19:38 )

takových profesionálů je více.Např. v Modřanech postavili zábrany a ona ta potvora se jim za ně dostala skrz kanalizaci.A takových případů je víc.Celkově je to smutné.A smutné je i to,že ti všichni odborníci mají podmínku - anglický jazyk.

Zobrazit celou diskusi