Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co bude s majetkem polského prezidenta

Jak si rodina rozdělí majetek Lecha Kaczyńského?
Jak si rodina rozdělí majetek Lecha Kaczyńského?  (Autor: Foto pro Blesk - Fakt)
Autor: jos, oj, Fakt.pl - 
22. dubna 2010
14:36

Polský prezident Lech Kaczyński (†60) nenapsal poslední vůli. Věřil, že je ještě čas. Jeho dcera Marta, bratr Jaroslaw a matka Jadwiga nyní musí čelit právním problémům.

Prezident Lech Kaczyński nenapsal poslední vůli i proto, že byl člověk, který o takových věcech nepřemýšlel. V centru jeho pozornosti bylo především blaho země a jeho rodiny, říká Witold Waszczykowski, jeden z nejbližších spolupracovníků polského prezidenta.

Žil skromně, jaké měl úspory?

Majetek prezidenta a jeho manželky se nyní musí rozdělit nejbližším. Podle majetkového přiznání z loňského roku byl Lech Kaczyński spolumajitel domu o rozloze asi 110 metrů čtverečních ve Varšavě a podobně velkého bytu. Žil velmi skromný život, takže je pravděpodobné, že bude mít i velké úspory na účtu. Měl ale také závazky. Se svou dcerou Martou si vzal úvěr na její byt v Sopotech.

Polskému prezidentskému páru se stala osudná tragická nehoda vládního speciálu v sobotu 10. 4. 2010 u ruského Smolensku. Prezident Lech Kaczyński a další členové vládní delegace jeli uctít památků polských vojáků, kteří byli během 2. světové války na Stalinův rozkaz zavražděni u Katyně.

(zdroj: Fakt.pl)

anasyi ( 23. dubna 2010 23:26 )

anelam,hlavne abychom jsme se nekde vsechny nesrazily pri letu

anasyi ( 23. dubna 2010 23:23 )

georg,taky koukam ze mlatis do klavesnice bez hacku vid?Akorad ti clovece nevim,jestli jazik neni spise jazyk.Takze defakto jsi genius ze umis cist a psat v nekolika jazycich.Tak se alespon prestan priste chovat jako hovado.Pa

anasyi ( 23. dubna 2010 23:20 )

arcaben,georg me silne pripomina taky jednu diskutujici zkumavku Hana,nebo tak nejak,ta presne takhle vsechny prznila.Nevim,jestli si pamatujes.Ani bych se nedivila,kdyby to byl nejakej redaktorskej,ktery nas chce nadzvednout a trochu diskuze rozzhavit. Jinak,Georg je slabym odvarem o proti jinym.Tak ho ber s nadhledem

arcaben ( 23. dubna 2010 10:40 )

anelam dnes neni v kondici,takže budiš odpuštěno.......

arcaben ( 23. dubna 2010 10:38 )

...asi mají hodně náplně a papír je stále tak zoufale prázdný......

Zobrazit celou diskusi