Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Špaček: Paní Livie může manžela trestat jinak!

Ladislav Špaček
 (Autor: Jiří Rubeš)
Autor: šim, luk - 
17. září 2008
14:23

Blesk zachytil paní Livii Klausovou, jak se drží za ruku se svým bodyguardem. Proč to první dáma udělala? Šlo o pomocnou ruku? Co na to říká Ladislav Špaček?

Blesk se celé extempore zeptal i paní Klausové. To ve svém prohlášení uvedla: "Jeden z členů mé ochranky mi před zrakem desítek dalších lidí a fotografů na zasedání prezidentů V4 v Piešťanech, při oficiálním programu manželek prezidentů, pomáhal ze schodů a poté cestou na další část programu," řekla první dáma s tím, že kdokoliv by v tu chvíli stál u ní, udělal by prý to samé.

Důvod? "Velmi jednoduchý, po delší námaze někdy cítím bolest nohy," doplnila Klausová. Více o incidentu zde a zde.



A jak se na incident, který vyvolal společenský rozruch, dívá bývalý mluvčí Hradu a odborník na etiketu Ladislav Špaček? "Něco takového je u osob tak rozdílného postavení naprosto vyloučeno," řekl Blesk.cz Špaček.

"Určitě nešlo o žádnou demonstraci, trestání manžela, jak média usuzují. Jak znám paní Livii, ona by nikdy nic takového nedopustila - mohla by si najít desítky jiných způsobů, jak by manžela případně ´potrestala´," dále uvedl bývalý mluvčí prezidenta Havla.

"Je to velmi distingovaná dáma, která si je moc dobře vědoma, jak se v jakých situacích chovat. Jsem přesvědčen, že šlo o nějaké nedorozumění. Fotografie mohou zachytit i ten nejmenší pohyb, který - zaznamenán na fotce - může vypadat a znamenat zcela něco jiného než ve skutečnosti," dodal nakonec k incidentu Špaček.

Video se připravuje ...
Další videa