Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klausová: Držel mě kvůli bolesti

Fotografie
Livia Klausová  (Autor: internal)
Autor: Lenka Bartáková - 
17. září 2008
05:00

AKTUALIZOVÁNO: Bolest nohy. To byl údajně důvod, proč člen ochranky vedl Livii Klausovou (64) za ruku. A co si o incidentu myslí Ladislav Špaček?

Víkendová návštěva Slovenska. Bodyguard se vede s Liví Klausovou za ruku. Zdůvodnění Hradu? Bolest nohy.

Jenže! Jiné fotografie, pořízené ve stejné době, prozrazují, že se první dáma pohybovala bez sebemenších problémů...

Ještě v pondělí mluvčí Hradu Radim Ochvat tvrdil, že bodyguard Klausovou pouze podepíral, když šla ze schodů. V úterý už k tomu ale přidal, že jí pomáhal na cestě za dalším programem.

Co si o incidentu myslí bývalý mluvčí Hradu a odborník na etiketu Ladislav Špaček? Čtěte zde.

To ostatně ve svém prohlášení uvedla později i paní Livia. "Jeden z členů mé ochranky mi před zrakem desítek dalších lidí a fotografů na zasedání prezidentů V4 v Piešťanech, při oficiálním programu manželek prezidentů, pomáhal ze schodů a poté cestou na další část programu," uvedla s tím, že kdokoliv by v tu chvíli stál u ní, udělal by prý to samé. Důvod? "Velmi jednoduchý, po delší námaze někdy cítím bolest nohy," doplnila Klausová.

Livia Klausová Livia Klausová | ČTK

Schody paní Klausová zvládla bez problémů...

Blesk má však k dispozici další fotografie z jednání prezidentů visegrádské čtyřky, z nichž je patrné, že se obejde bez cizí pomoci. Takže, proč to sevření ruky? To není jasné ani z informací, které včera Blesk získal o ochránci Klausové. Je totiž ženatý a má dvě děti. V blízkosti Klausové se podle zasvěcených lidí pohybuje zhruba pět let.

Prezident Václav Klaus (67) včera 'aférku' své ženy nekomentoval. Každopádně fotografie paní Livie s bodyguardem se objevila poté, co on sám byl několikrát přistižen s letuškou Petrou Bednářovou (29).

Více o vztahu mezi Livií Klausovou s jejím bodyguardem čtěte zde.

Video se připravuje ...
Další videa