Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Paroubku, co s tím?

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: Eva Pospíšilová - 
23. června 2008
05:00

Předseda ČSSD Jiří Paroubek má problém. Utíkají mu straníci. Po Miloši Melčákovi, Michalu Pohankovi a Evženu Snítilém mu teď sbohem dal i Petr Wolf.

Wolf se odejít rozhodl nejen kvůli výhrůžným anonymům, které dostával, ale i kvůli současné úrovni názorové otevřenosti v ČSSD.

"Rozhodl jsem se po zralé úvaze, přesvědčení. Stálo mě to hodně nervů, přemýšlení," komentoval Wolf svůj odchod z poslaneckého klubu ČSSD. Odejít se rozhodl poté, co nejen jemu, ale i jeho ženě začal vyhrožovat anonym kvůli americkému radaru. Wolf totiž neměl problém s jeho podporou.

I z toho důvodu téměř okamžitě ČSSD obvinila ODS, že stojí za odchodem jejího poslance z klubu. Sociální demokraté proto odmítají příměří na domácí politické scéně při předsednictví ČR v EU. "ČSSD také nebude ve sněmovně párovat chybějící koaliční poslance," hřímali Paroubek s šéfem klubu Michalem Haškem.

Zástupce modrých ptáků to ale nechalo klidnými. "Vždyť už nespolupracují teď," shodovali se. To, že by měli prsty v odchodu Wolfa, stejně jako on odmítli. "Považuji to za další potvrzení atmosféry strachu a nesnášenlivosti v paroubkovsko-tvrdíkovské ČSSD. Slušní lidé odcházejí, Rathové zůstávají," zdůraznil předseda poslanců ODS Petr Tluchoř.

A atmosféra houstla. Wolf byl označován zrádcem, který nehraje fér. V neděli proto přes server Novinky.cz vzkázal: "Odejdu i ze strany." A nemůže za to ODS, ale nedemokratické praktiky ve straně. Myslel tím, že Paroubek je diktátor? Toto označení už šéf ČSSD přes Blesk jednou vyvracel.

Video se připravuje ...
Další videa