Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tak slaví Bémův kamarád!

Autor: Eva Pospíšilová - 
19. června 2008
05:00

To byla párty (ilustrační foto), na kterou se ve Žlutých lázních v Praze bude ještě dlouho vzpomínat. Už jen proto, že uzavření celé plovárny pro ryze soukromé účely je hodně netradiční. A stálo to přes milion!!

Ale kdo by se tím zabýval, když se tu narozeninovou párty rozhodl mít Roman Janoušek, podnikatel, lobbista a velký kamarád pražského primátora Pavla Béma, který podle informací Blesku mezi hosty nechyběl.

Velkolepý mejdan, který se na plovárně uskutečnil, o sobě dával vědět už z dálky. Před vstupem do areálu totiž odrazovala ochranka. Dovnitř pak mohly jen vozy exkluzivních značek. Nejlépe porsche, mercedes, audi. Sem tam projel i nějaký superb, octavia. Dohromady se ve Žlutých lázních sešlo odhadem sto až dvě stě lidí - většinou podnikatelé, lobbisté, ovšem byl tu i primátor Bém. Někteří hosté pak přišli i v doprovodu dětí, pro které byl balonky vyzdoben dětský koutek.

Na kolik to celé vyšlo?

Oslavenec na dotazy Blesku neodpovídal. Podle informací, které ale Blesk získal přímo ve Žlutých lázních, to nějaký milionek stálo. Už proto, že pronájem celého areálu je hodně netradiční, ba dokonce ojedinělý, a i proto ho musí povolovat vedení... Kvůli několikahodinové oslavě byl také ochromen provoz v přilehlých přívozech.

"Nevíte, co se tam děje?" dotazovala se Blesku majitelka půjčovny lodiček v reakci na hudbu, která se nesla po vodě, a kouř vznášející se do vzduchu. Ve Žlutých lázních se totiž tou dobou peklo prase, podávalo se barbecue a pila vína vybraných značek. Prostě 40. narozeniny tu slavil muž, o kterém se říká, že má blízko i k jiným politikům, než je Pavel Bém. Jako jeden z podnikatelské smetánky byl údajně nedávno i s premiérem Mirkem Topolánkem a ministrem dopravy Alešem Řebíčkem na Sardinii.

 


Roman Janoušek (40)

➤ Podnikatel, lobbista a přítel pražského primátora Pavla Béma

➤ V 90. letech působil jako obchodní ředitel firmy Medea Kultur

➤ V kině Blaník organizoval pro studenty za státní peníze besedy o drogách (Bém se v té době drogám věnoval na vládní úrovni)

➤ Čím se dnes oficiálně zabývá, není dost dobře známo, z orgánů většiny firem vystoupil (nyní je pouze členem představenstva firmy Print Media)

➤ Je považován za vášnivého golfistu

 

Video se připravuje ...
Další videa