Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Velvyslanec Landovský už má novou práci. Z NATO na místo po kancléři Vašinovi

Autor: ČTK - 
5. dubna 2024
08:55

Současný velvyslanec ČR při Severoatlantické alianci (NATO) Jakub Landovský od srpna povede středoevropskou pobočku mezinárodní neziskové organizace Aspen Institute. V tiskové zprávě to dnes ČTK oznámili zástupci institutu. Landovského ve funkci velvyslance při NATO po pěti letech vystřídá nynější vrchní ředitel sekce bezpečnostní a multilaterální ministerstva zahraničí David Konecký.

Landovský se stane výkonným ředitelem Aspen Institute Central Europe. Z této funkci v polovině února odešel Milan Vašina, který se stal vedoucím kanceláře prezidenta Petra Pavla.

Organizace sdružuje experty z politiky, byznysu či veřejných institucí a pořádá konference, semináře a diskuse o aktuálních politických a společenských otázkách.

„Mám z této nabídky velkou radost, ale cítím také velkou zodpovědnost, protože politika i společnost na obou březích Atlantického oceánu prochází bouřlivým obdobím,“ uvedl Landovský. „Jsem přesvědčený, že současné těžkosti společně zvládneme, ale budeme muset najít shodu nejen uvnitř naší země a našeho regionu, ale i uvnitř Evropy, a nakonec i mezi Evropou a Amerikou. Aspen Institute CE jako mezioborová platforma může v hledání této shody přispět,“ doplnil.

„Jakub je respektovaným odborníkem s bohatými zkušenostmi a prokázanými výsledky ve státní správě, podnikatelském i akademickém sektoru. Je výjimečnou osobností a lídrem, který svými schopnostmi, zájmem a zkušenostmi přispěje k dalšímu rozvoji Aspen Institutu v České republice a v celém středoevropském regionu,“ sdělil předseda správní rady institutu Pavel Řehák.

Landovský byl v minulosti například náměstkem ministra obrany a působil v různých funkcích v OSN. Od roku 2007 také přednáší na katedře politologie Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.

Aspen Institute byl založen v roce 1950 a sídlí ve Washingtonu. Středoevropská pobočka sídlící v Praze vznikla v roce 2012 a působí především v České republice, Maďarsku, Polsku a na Slovensku.

Video  Výbuch rakety v Polsku: Jak zabránit dalšímu omylu? Dodat Ukrajině moderní systémy, říká analytik  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

 

roxin ( 5. dubna 2024 16:19 )

A stalo se, že by toho už bylo na tebe móóc? Odpočiň si chvilku, potom ti to půjde líp. 😃 Titulek je o velvyslanci, éé o Anofertu. 😃

roxin ( 5. dubna 2024 16:17 )

Přečetl sis titulek? ˇAť si zase nepopleteš velvyslaNCE s fialovým slizem nebo Zemanem 😃 .

JaNat ( 5. dubna 2024 10:45 )

A my jen přihlížíme jak se z Česka stává vojensky řízený stát. A najdou se tací, kteří si myslí, že je to to nej, protože to přišlo z USA.

roxin ( 5. dubna 2024 10:29 )

To si jen KÁMOŠI PŘIHRÁVAJÍ KORÝTKA, KDOVÍ KOLIK TĚCH KÁMOŠŮ KOVANÉHO KOMOUŠE JEŠTĚ BUDE, kterým vděčí za nejvyšší post. 😃

JaNat ( 5. dubna 2024 09:55 )

Aspen Institute - noo tak to udělal kšeft. To může být na sebe hrdý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa