Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Strašně moc mi chybíš.“ Dcera, Fiala i Vystrčil vzpomínají na Kuberu (†72). Zemřel před 4 lety

Aktualizováno -
20. ledna 2024
16:36
Autor: ver, ČTK - 
20. ledna 2024
13:08

Dnes jsou tomu přesně čtyři roky, co zemřel někdejší předseda Senátu a primátor Teplic Jaroslav Kubera (ODS). Svou vzpomínku na vrcholného politika na sociálních sítích sdílejí jeho straničtí kolegové i rodina. „Jaroslavovy názory a jeho nadhled, se kterým vnímal svět kolem sebe, nás mohou i dnes inspirovat,“ napsal premiér Petr Fiala (ODS). 

Předseda Senátu Jaroslav Kubera patřil k nejvýraznějším českým politikům posledních tří dekád, dlouholetý starosta a později primátor Teplic proslul svými neortodoxními názory i kuřáckou vášní. Tu dlouholetý občanský demokrat Kubera, který zemřel ve věku 72 let, neopustil ani jako šéf horní komory, kterou vedl od listopadu 2018. Tehdy také po dlouhých 24 letech odešel z vedení Teplic, kde pravidelně dokázal se svou ODS vítězit ve volbách.

Na bývalého politika dnes na sociálních sítích vzpomínal i předseda vlády a jeho stranický kolega Petr Fiala (ODS). „Před čtyřmi lety nás všechny zaskočila smutná zpráva,“ napsal premiér na sociální síti X. „Zemřel Jaroslav Kubera, výrazná osobnost české politiky a především člověk, s nímž byla radost diskutovat, naslouchat jeho názorům, ale i bavit se jeho nezaměnitelným smyslem pro humor,“ dodal Fiala. 

Svou vzpomínku na Facebooku sdílela i Kuberova dcera Vendula Vinšová. „Jsi pryč 4 roky a já si myslím, že tě vidím pořád stejně. Stejně jako jsem tě vnímala, když jsi tu byl. Jako laskavýho, obrovitánsky laskavýho. I ve chvíli, kdy ses vztekal jako čertík, který často vyskakoval z krabičky,“ napsala ke společné fotografii Vinšová. 

„Prostě někdo jako ty tu není. Někdo, pro koho byl nejvíc osobní kontakt. Kdo by se rozkrájel, když měl pocit, že se může angažovat pro dobrou věc. Někdo, koho nikdo nedostal, kdo byl vždycky napřed přede všemi. Někdo, jehož bezmezná důvěra se mu nevyplatila, ale jiný být nemohl a nechtěl,“ vzpomínala Vinšová na svého otce a dodala, že jí „strašně moc chybí“.

Také současný šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS) si na svého bývalého kolegu a přítele vzpomněl. „Fotografii pana předsedy Jaroslava Kubery mám ve své kanceláři již skoro 4 roky. Vděčíme mu za mnohé. Často bych moc rád věděl, co by říkal tomu, co děláme, jak to děláme a hlavně, jak se chováme,“ napsal Vystrčil.

Kubera podle něj miloval svou rodinu, byl gentleman a férový chlap. „Moc bych si přál, abychom si více dokázali uvědomit, že nezapomínat nestačí, že moc důležité je neztrácet odvahu a vůli se inspirovat,“ dodal Vystrčil.

Kubera zemřel 20. ledna 2020 ve věku 72 let. Příčinou úmrtí byly zdravotní problémy, Kuberu postihla nevolnost v jeho senátorské kanceláři v Teplicích, zemřel po převozu do nemocnice.

Video  Vzkaz od manželky Jaroslava Kubery  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Rimin Nosk ( 20. ledna 2024 20:37 )

Pomohl, jen se tím nevytahoval. Sranda to jo. Né ona dnešní rádoby omluvná tyrolská vytlemená nezdařenina.

Rimin Nosk ( 20. ledna 2024 20:33 )

Vildumetzová na to dlabe, rok lkala pro její poštu.

Rimin Nosk ( 20. ledna 2024 19:34 )

Jardo chybíš i mně.

9876543 ( 20. ledna 2024 19:19 )

Asi dělal praděda v životě jen h**** určitě ODSák.

9876543 ( 20. ledna 2024 19:17 )

Určitě by neprovokoval zbytečně Čínu a Rusko/což plodí jen zlo/, jako tenhle malej vždy načepejřenej skrček pepek vyskočil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa