Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Osudy „husté dvojky“: Maláčová po rozvodu randí, hubne a sepsula Jurečku! Stropnický řeší rozchod

  • Autor: simao - 
    11. 1. 2024
    05:00

    Exministryně Jana Maláčová (42, SOCDEM) je v poslední době více a více vidět - kritizovala Mariana Jurečku (KDU-ČSL) za večírek, na sítích sdílí střípky ze svého soukromí a života po rozvodu... a poté, co si loni připíjela na novou životní etapu po krachu manželství s Alešem Chmelařem, hýří energií a navenek mnohdy dobrou náladou i politickým elánem. To Matěj Stropnický (40), někdejší předseda Strany zelených, řeší vztahové trable právě teď. A sice rozchod se svým partnerem. Co pojí Maláčovou a Stropnického ml.? Tvořili spolu před časem „hustou dvojku“. 

  • 1.Politické retro: Hustá dvojka

    Říkali si „hustá dvojka“. Exministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (SOCDEM) a bývalý předseda Strany zelených a někdejší pražský zastupitel Matěj Stropnický spolupracovali před sněmovními volbami 2021, ale tehdejší ČSSD k záchraně nepomohli. Do Sněmovny se sociální demokraté neprobojovali a projekt „husté dvojky“ šel k ledu.

    Do kampaně přitom tehdy oba šlapali naplno. A tvářili se u toho značně nekompromisně. „Na koupi bytu už v týhle zemi nemá kromě spekulantů vůbec nikdo, mám toho plný zuby,“ hlásila Maláčová v jednom z videí „husté dvojky“.

    Na tomhle nyní již archivním videu je však patrná i jedna věc. Maláčová, která se po stáhnutí se z politiky do ústraní, opět „vystrkuje drápky“ a vrací se ke své někdejší ostré rétorice. A vedle toho na sobě i evidentně maká, aby byla ve formě a hubne. Všímají si toho i jinde. Rozvod jí sluší, píše o ní nyní například Expres.cz.

  • 2.Maláčová na cestách

    Maláčová přitom měla nabitý rok 2023. Zavítala během něj i do Indie. „Přeji všem krásný rok 2024! Ať jsme hlavně zdraví a šťastní,“ uváděla na instagramu a přidala snímek právě z cest v zahraničí.

    Ruku má přitom potetovanou hennou. Tou přírodní, ne hennou z egyptských letovisek. Dočasná ozdoba na ruce političky, která hodila za hlavu strastiplné chvíle rozvodu a začala opět žít. A také o sebe dbát a udržovat se v dobré fyzické i psychické kondici.

    Jana Maláčová v roce 2023 Jana Maláčová v roce 2023 | Instagram - J. Maláčová / Facebook

  • 3.Rozvod už je za ní

    „Věřím v takovou svoji životní filozofii, že ty těžké věci člověka zocelují. A v podstatě, když se s tím dobře pracuje, když to člověk akceptuje, že to, co nemůžete změnit, tak musíte akceptovat, tak ve vás může zkrásnět. A teď se mi daří dobře, díky bohu (...) Už podle mě není důležité, proč manželství skončilo, bohužel, ale to je život, svět se točí dál,“ říkala Maláčová loni pro TN.cz.

    „Největší rána je rozvod, bohužel, to je život, takhle to chodí. Tak pevně doufám, že už je to všechno za mnou,“ pokračovala Maláčová. „Někdy randím, ano,“ dodávala Maláčová v rozhovoru pro TV Nova.

    Jana Maláčová po rozvodu zhubnula. Jana Maláčová po rozvodu zhubnula. | Instagram - J. Maláčová / Facebook

  • 4.Drobné radosti po rozvodu

    „Ani na ty narozeniny jsem se neučesala,“ pobavila Maláčová v červnu 2023. Narozeniny slaví 24. června. A během loňského roku dala na sociální sítě řadu fotek s rozvrkočenými vlasy, ale i našpulenými rty.

    Jana Maláčová přiznala, že po rozvodu začala znovu randit. Jana Maláčová přiznala, že po rozvodu začala znovu randit. | Instagram - J. Maláčová / Facebook

    Maláčová toho loni stihla - již bez exmanžela Aleše Chmelaře, se kterým se loni rozvedla, a i na sociálních sítích se pochlubila fotkou, vzývající nový začátek životní etapy - hodně. 

    Jana Maláčová si prožila bolestivý rozvod s Alešem Chmelařem. Jana Maláčová si prožila bolestivý rozvod s Alešem Chmelařem. | Instagram - J. Maláčová / Facebook

    „Dneska jsem byla na koncertě Maroon5 a před nima hrála skvělá Gwen Stefani, léto je oficiálně zahájeno,“ napsala Maláčová ke koncertu, na který si vyrazila v Praze 21. června 2023.

    Jindy se pro změnu pochlubila třeba videem z lyžování v malebném rakouském Alpenbachu či z jiných kratochvílí a drobných radostí.

     

  • 5.S kamarádkami

    „Včera jsem podruhé v životě pekla svatomartinskou husu a pozvala kamarádky. Fakt se povedla. Holčičí večírky jsou nejvíc,“ uvedla v listopadu Maláčová taktéž na sociální síti. A pochlubila se i fotkou od slavnostní tabule. Kamarádky se skleničkami vína nechyběly.

    Jana Maláčová pohostila v listopadu 2023 kamarády. Jana Maláčová pohostila v listopadu 2023 kamarády. | Instagram - J. Maláčová / Facebook

    „Na zimě úplně nejvíc miluju barevné čepice,“ dodala pak nedávno exministryně.

    Jana Maláčová v roce 2023 Jana Maláčová v roce 2023 | Instagram - J. Maláčová / Facebook

  • 6.Se synem

    Nedílnou součástí života Maláčové zůstává samozřejmě i po rozvodu její syn Gustav. A Maláčová se čas od času pochlubí na sociální síti i fotkou s ním.

    Nejinak tomu bylo o Vánocích, syna však vzala i na demonstraci proti vládě Petra Fialy (ODS). „Nejmladší pořadatel dnešní demonstrace proti vládě pískal a troubil o 106,“ vzkázala Maláčová.

    Exministryně Jana Maláčová (SOCDEM) se synem na demonstraci proti Fialově vládě v listopadu 2023 Exministryně Jana Maláčová (SOCDEM) se synem na demonstraci proti Fialově vládě v listopadu 2023 | Facebook - J. Maláčová

    Jana Maláčová (SOCDEM) se synem Gustavem zdobila stromek (10.12.2023). Jana Maláčová (SOCDEM) se synem Gustavem zdobila stromek (10.12.2023). | Facebook - J. Maláčová

  • 7.Porušila celibát

    Loni přitom Maláčová začala výrazněji porušovat „celibát“. Mediální celibát, který si naordinovala. V rámci nových zítřků vyrazila i do studia Blesku. V září 2023 byla exministryně Maláčová hostem pořadu Epicentrum na Blesk.cz a hodnotila počínání Fialovy vlády v oblasti penzijních změn a důchodové reformy.

    Na své soukromí byla opatrnější. „Co byste chtěli vědět? To je soukromá věc. Daří se mi dobře,“ říkala Maláčová, která však připouštěla, že randit již začala.

    Video  Maláčová o důchodové reformě, „šílené" inflaci i největším průšvihu vlády  - Pavlína Horáková
    Video se připravuje ...

     

  • 8.Kritika nástupce Jurečky

    Jak Blesk Zprávám loni sama říkala, návratu do politiky se Maláčová nebrání. A politicky laděný je i její první a zatím jediný komentář na facebooku v roce 2024.

    „Rezignace? Nečekám, že ministr Jurečka rezignuje kvůli lžím o vánočním večírku. Tahle vláda slušnost stejně jen předstírá. Mohl by ale rezignovat, protože je ministrem práce, za kterého rekordně klesly reálné mzdy a který dopustil, aby se problémy s veřejnými financemi řešily snižováním důchodů,“ kritizovala Maláčová zostra Mariana Jurečku (KDU-ČSL) za vánoční večírek v době střelby na Filozofické fakultě UK i následné ministrovo mlžení a nekomunikování předtím, než si veřejně, s odstupem času, začal sypat až v lednu 2024 popel na hlavu za své chyby. 

  • 9.Stropnický ze zámku

    Na sociálních sítích je přitom aktivní i druhá polovina někdejší „husté dvojky“,  expřeseda Strany zelených Matěj Stropnický. I loni přitom nejednou zaujal děním a aktualitami ze zámku v Osečanech, který se rozhodl před časem zrekonstruovat.

    I na podzim 2023 tam pořádal brigády. A také prohlídky. „Dohasínají ohně víkendové brigády s přáteli po čištění části teras ve stráni pod zámkem. Umíme už rozdělat fajruňky i z úplně čerstvého a navíc promočeného dřeva. Příští neděli jsou poslední letošní prohlídky, tak dorazte,“ vzkazoval Stropnický v říjnu 2023.

  • 10.Proti vládě

    Stropnický se však, stejně jako Maláčová, aktivně připojil i k protivládní demonstraci a stávce v listopadu 2023. Šil přitom i do samotného Fialy.

    „Pan premiér se diví dnešní stávce. Nevšiml si totiž nejdražších energií, nejdražších potravin, největšího propadu hospodářství, nejnižšího podílu lidí na přidané hodnotě jejich práce, nevšiml si, že za 16 tisíc nástupního platu kuchaře nebo uklízečky se nedá prací uživit. Nevšiml si, že se průmysl propadá, protože kvůli vysokým cenám energií není konkurenceschopný. Nevšiml si, že hypermarkety dávno ovládají přes dvě třetiny trhu s potravinami a ceny mají dohodnuté v kartelech. Nevšiml si, že energii vyvážíme, abychom ji pak draze nakupovali zpět. Nevšiml si, že škrty a zvyšovaní daní ještě NIKDY žádnou ekonomiku nerozhýbaly. Proto se, pane premiére, koná stávka. Abyste si ve vládě konečně všimli toho, jak mizerně vládnete. Jedu stávkující podpořit,“ kritizoval Stropnický současnou vládu.

    Matěj Stropnický v září 2023 Matěj Stropnický v září 2023 | Facebook - M. Stropnický

  • 11.Kontroverze po smrti knížete

    Obsáhlou diskuzi však Stropnický „nastartoval“ i jiným příspěvkem. A to v prosinci 2023 po smrti exministra zahraničí a spoluzakladatele TOP 09 Karla Schwarzenberga. Kriticky totiž začal rozebírat dění po jeho úmrtí. A situaci kolem české šlechty.

    „Von snad umřel král?! Po úmrtí Karla Schwarzenberga jsem využil příležitost mlčet a té se přidržím i nadále. Tohle tedy není poznámka k němu, ale k té šlechtické, ba vskutku královské pompě, které se jeho odchodu dostává. Je to nedemokratické, nerepublikánské a smrdí to nejhlubším reakcionářstvím. V téhle zemi díky Masarykovi s Benešem neexistují žádná knížata, žádná šlechta, žádná panství v jejich majetku. Vždycky, když něco takového napíšete, je to dezinformace. Umřel člověk, ne král, milá média,“ napsal Stropnický 9. prosince 2023.

    Na kritiku reagoval o tři dny později. „Tady jsem asi právě Karlu Schwarzenbergovi sdělil, že padl americký radar nebo jeho vláda, už teď nevím, a snažím se tvářit soustrastně... ne, to je nadsázka, chtěl jsem vám jenom všem, kdo mi voláte a píšete, že konečně někdo propíchnul tu hru na šlechtu lehkým bodnutím špendlíkem do bubliny, moc poděkovat za podporu. Vážím si toho a všem samozřejmě postupně odpovídám, i hejtrům, to už mám tak ve zvyku,“ dodal někdejší pražský zastupitel.

  • 12.Smutek za oběti tragédie i pacifismus

    Zdrcený byl Matěj Stropnický po tragické střelbě na Filozofické fakultě UK v Praze. I on sám v minulosti na Univerzitu Karlovu v Praze chodil. Je absolventem Fakulty sociálních věd UK, kde vystudoval žurnalistiku a mezinárodní teritoriální studia, na magistra pak mediální studia.

    Druhá polovina „husté dvojky“ Maláčová mimochodem studovala na vysoké škole v Německu i Velké Británii - na Univerzitě Johanna Wolfganga Goetheho ve Frankfurtu a na London School of Economics.  

    „Doufal jsem, že tohle se u nás stát nemůže, ale ono se to stalo. Myslím na všechny, kteří bezdůvodně zemřeli. Myslím na všechny, kteří přišli o své blízké. Myslím na hrozný strach těch, kteří to prožili a naštěstí jsou naživu. Myslím na zoufalství Vánoc, co je všechny čeká. A mám plno otázek, z nichž jedinou je na místě položit hned. Proč a jak to, že jde získat a držet u nás takovouto (nebo jí funkčně podobnou) zbraň? Nic mě nemůže přesvědčit o tom, že je to správně,“ podivoval se pacifista Stropnický.

    Jeho pacifismus se následně projevil i v přání do roku 2024. „Mír všude a všem,“ vzkazoval.

  • 13.Rozchod s Krejčíkem

    V osobním životě prodělal Matěj Stropnický velkou změnu. 4. ledna 2024 informoval deník Blesk o tom, že ho po 6,5 letech vztahu opustil Daniel Krejčík.

    A to údajně po Stropnického nevěře. „Bylo to s ženou a Dan se o tom dozvěděl. Strašně ho to ranilo, s Matějem se rozešel a vrátil se do Prahy,“ uvedl zdroj Blesku. „Já se o tom nechci bavit, promiňte, omlouvám se,“ komentoval rozchod Krejčík. Stropnický na dotaz nereagoval vůbec.

    Daniel Krejčík a Matěj Stropnický Daniel Krejčík a Matěj Stropnický | Foto: T. Tran, archiv Blesku

    Krach vztahu Stropnického s Krejčíkem na titulní straně deníku Blesk Krach vztahu Stropnického s Krejčíkem na titulní straně deníku Blesk | Archiv Blesku

     

     

seng ( 11. ledna 2024 18:52 )

Já nejsem důchodce, ale kdo pracoval celý život by neměl na stáří počítat každou korunu ,aby vydržel celý měsíc. Rozhodně raději dát peníze důchodcům než posílat ukrainskym oligarchum, kde polovina peněz končí.

lucie13 ( 11. ledna 2024 18:42 )

Sobě vláda přidala mezi 11600-33.400 CZK.
Předraženými komoditami na vstupu (Temelín vyrábí za 0,25 CZK za kwh) u nás způsobili nejvyšší inflaci z celé EU. Předehnali jsme bankrotující Řecko, Itálii a Španělsko dohromady. Podle mezinárodních statistik jsme za Babiše 2021 měli růst hospodářství o 3,55%, pro srovnání Německo 2,6 %, Rakousko 4,6% a Rusko 4,7%.
2022 jsme měli nejvyšší meziroční schodek od vzniku ČR a to 427 miliard. Za rok 2023 máme růst hospodářství odhadem 0,18% a Rusko 2,3 %
Tato vláda lže, důchody se měly zákonně valorizovat, protože nás tato vláda dostávala svým neumětelstvím do takové inflace. Valorizace je jen dorovnání kupní síly, kterou měna díky inflaci ztratila. Toto dorovnání vláda prezentovala jako přidání s způsobila generační konflikt. Dnešní mladí zapomínají , že budou také jednou staří a těch mladých, kteří budou vydělávat bude po málu. Dnes chce každý life balance, cestovat a nebo být bohatý youtuber. Během corona opatření hodně dětí hrálo hry na PC.

jajas ( 11. ledna 2024 18:25 )

Článek asi nebyl napsán, kvůli nějakému přínosu pro občany....aspoň já to tak nechápu, je to jen bulvární drb....nicméně pokud tě to zajímá, zkus napsat do redakce Blesku. 🙂

krtek. ( 11. ledna 2024 18:14 )

jaký je přínos toho, že začala randit, pro obyvatelstvo čr? krom toho že zlevnili okurky..

y1xcvbnm ( 11. ledna 2024 16:08 )

to bych jí nepřála, on vypadá jako hryzec

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa