Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čaputová na videu s Pavlem, nový život první dámy: Politici a osobnosti se ohlíží za rokem 2023

  • Video se připravuje ...
    Autor: simao - 
    Aktualizováno -
    31. 12. 2023
    18:01
    31. 12. 2023
    12:21

    I letošní silvestr se nese ve znamení silvestrovských přání politiků a osobností do nového roku 2024 a ohlédnutí za tím, co se dělo během roku 2023. Vít Rakušan (STAN) ve svém obsáhlém zamyšlení kriticky zmínil mj. to, že se pětikoalice během svého vládnutí pouští až příliš do řady upocených dohod a dělá příliš kompromisů místo toho, co je prostě správné. Optimisticky laděný a o poznání kratší vzkaz naopak vyslal premiér Petr Fiala (ODS). To slovenská prezidentka Zuzana Čaputová zavzpomínala na svůj poslední kompletní rok ve funkci prezidentky - v roce 2024 funkci nebude obhajovat - zdařilým videem, kde se nejednou objeví i prezident Petr Pavel. Jeho manželka Eva Pavlová podotkla, že rok 2023 pro ni byl zlomový, musela si zvyknout na nový život.

  • 1.Fialův vzkaz

    „Vážení přátelé, do roku 2024 můžeme a musíme hledět s optimismem. To nám dodává sílu a naději. Do nového roku Vám přeji hodně štěstí, zdraví, radosti, spokojenosti a také abychom žili v bezpečnějším světě,“ vzkázal Čechům premiér Petr Fiala (ODS).

    Video  Fiala ve vánočním projevu: To nejhorší máme za sebou! Přichází rok naděje.  - ČTK/Blesk Zprávy
    Video se připravuje ...

  • 2.Video Čaputové

    Za rokem 2023 se ohlédla i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. „Rok 2023 byl můj poslední celý rok ve funkci,“ říká na začátku videa, ve kterém se objeví hned několikrát Petr Pavel, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, francouzský prezident Emmanuel Macron či přítel Čaputové Juraj Rizman. A také americký prezident Joe Biden.

  • 3.Schillerovou těší i vnučka

    „Tak tohle je jenom pro Vás, kteří jste tenhle nabitý rok prožívali se mnou. Narození Laurinky, spacáky ve Sněmovně nebo červená karta pro Stanjuru. Vzpomínáte?“ uvedla na silvestra exministryně financí a šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová.

  • 4.Rakušanovo silvestrovské rozjímání

    Extra dlouhé zamyšlení si na sociální sítě na Silvestra připravil vicepremiér Vít Rakušan (STAN).

    „Blíží se konec roku, během kterého jsem zažil hodně vypjaté chvíle. Předně to byl druhý rok naší vlády. Myslím, že právě teď její výsledky bilancuje každý předseda i předsedkyně vládní strany. A troufnu si tvrdit, že asi do jednoho vnímáme určitou deziluzi. Mezi lidmi. Velmi nebezpečně sázíme všechno na jednu kartu. Nechali jsme se unést přesvědčením, že děláme správné kroky a lidi je určitě pochopí. Pochopení ale nepřijde bez toho, že začneme lidem férově vysvětlovat nutnost věcí, které děláme,“ připouští Rakušan.

    „ Kdybychom přinášeli jen samá skvělá řešení, možná by to nakonec samo o sobě stačilo. Jenže to se neděje,“ připouští. 

    Podle Rakušana je nutné „připustit, že se až moc často pouštíme do upocených dohod, kterým zatím málokdo rozuměl a málokdo je ocenil“. „Jestli si máme do zbytku volebního období vzít k srdci jednu věc, pak za mě je to tahle: dělat míň kompromisů a víc věcí, které jsou prostě správné,“ apeloval šéf STAN.

    Vrátil se i k tragédii na Filozofické fakultě. „Nebudu lhát, když řeknu, že se mnou máloco v životě zacloumalo tak, jako vidět v pátek ráno chodby Filozofické fakulty. A že mě máloco ohromilo tolik, jako profesionální práce všech, kdo tam ve čtvrtek zasahovali,“ vzkázal Rakušan.

  • 5.Bartošek a Svátek rodiny

    „Dnes slavíme kromě silvestra také svátek Svaté rodiny, o kterém možná tolik lidí neví, ale v křesťanské tradici je spojen s rodinným setkáním a oslavou. Během tohoto dne se tedy nejen loučíme s rokem, který končí, ale připomínáme si také důležitost rodiny, co dobrého jsme od ní přijali, v čem nás vychovala a jak nás připravila do života,“ vzkázal místopředseda Sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL).

    12:45
    1. 1. 2024

    Děkujeme za pozornost, kterou jste našemu onlne přenosu věnovali. Vše důležité najdete v dalších hodinách a dnech na Blesk.cz.

    12:45
    1. 1. 2024

    Tohle je Barborka, první miminko narozené v Česku v roce 2024. Na svět přišla v nemocnici ve Vyškově minutu po půlnoci císařským řezem.

    12:33
    1. 1. 2024

    První dítě se v Olomouckém kraji narodilo v šumperské nemocnici v 10:52. Holčičku Rozálii v 11:37 následovala Nikola z Dolan, přišla na svět ve FNOL.

    Zobrazit celý online

  • 6.Černochová o Ukrajině

    Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) se ve svém vzkazu zaměřila na válku v Ukrajině. „Na konci roku 2023 chci z celého poděkovat všem lidem, kteří pomáhají Ukrajině a nenechají se ani zastrašit, ani znechutit nechutnou agresivitou a propagandou. Vytrvejme v tom, prosim. Jestli dodávky zbraní Ukrajině pomáhají zastavit Putinovu vraždící hordu, je to jenom dobře a můžeme v České republice dál klidně spát,“ napsala. 

  • 7.Zlomový rok Evy Pavlové

    Rozsáhlý příspěvek zveřejnila také první dáma Eva Pavlová. „Blíží se nám konec roku 2023. Všichni bychom se měli ohlédnout a říci si, co každý jeden z nás může udělat pro to, aby ten nový rok byl milejší, úspěšnější, smysluplnější, lepší...“ napsala. 

    Přiznala, že tento rok pro ni byl zlomový, protože její manžel vyhrál v lednu prezidentské volby. „Role první dámy, manželky prezidenta, mi přinesla mnoho dobrého, ale zároveň i spoustu nároků a povinností. Musela jsem se rozloučit se životem, který jsem doposud měla a začala jsem si zvykat na to, že se můj život stává životem veřejným. Na druhou stranu to byl rok plný setkání s inspirativními lidmi, kterých si velmi vážím, ale bohužel je zde nemohu všechny zmínit,“ uvedla Pavlová.

    „Všichni, se kterými jsem se setkala a všechna krásná místa naší země, která jsem mohla v poslední době navštívit, mají v mé paměti zvláštní místo. Nedá se zapomenout na veselé tváře a úsměvy těch, kteří sami energii potřebují a přesto ji rozdávají vám. Setkávání se s vámi mi neustále připomíná, proč je práce pro Nadační Fond Evy Pavlové tak důležitá. Děkuji za vaši podporu, za milé dárky a těším se na další rok plný nových příležitostí a setkání,“ pokračovala ve svém vzpomínání.

Uživatel_5486376 ( 2. ledna 2024 06:29 )

Ano stydím se za vládu vlastizrádcům a hlavně za komunistického prezidenta

Uživatel_5486376 ( 2. ledna 2024 06:28 )

Ano stydím se za vládu vlastizrádcům a hlavně za komunistického prezidenta

Bronislav Zeman ( 1. ledna 2024 13:49 )

Ty budeš asi zase flora

9876543 ( 1. ledna 2024 12:40 )

ZR....jinde jsi vystupoval jako přestárlá baba,. a tady jsi za chlapa.Nikdy jsem ale nepochybovala že jsi neurvalý chlápek..Kdes bylo tak dlouho? na léčení, nebo si kukal ?

Bronislav Zeman ( 1. ledna 2024 10:06 )

Zase se neumíš podepsat, ses pdelana/ý až za ušima.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa