Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Změna v Lánech: Zemanova „anděla“ vystřídá oblíbená exředitelka děčínského zámku Krupičková

Autor: ČTK - 
22. září 2023
12:05

Provoz zámku Lány, který je letním sídlem českých prezidentů, povede bývalá ředitelka děčínského zámku Iveta Krupičková. Nástup od října potvrdila ČTK v SMS zprávě. Ve funkci ředitelky zámku Lány vystřídá Kateřinu Rydlovou, která ke konci září odchází na vlastní žádost. Krupičková byla v čele zámku v Děčíně několik let, z funkce ji odvolali děčínští radní v červnu 2019.

„Ano, nastupuji v Lánech od října,“ sdělila dnes Krupičková ČTK. Funkce se ujme po Rydlové, která vedla provoz lánského zámku necelý rok. V čele zámku stanula místo Michaely Javůrkové loni, ještě v době, kdy byl prezidentem Miloš Zeman.

Ředitelkou děčínského zámku byla Iveta Krupičková do června 2019, kdy ji odvolali děčínští radní. Jako důvod tehdy radnice uvedla „rozdílné představy vedení města o fungování zámku“. Krupičková po svém odvolání ČTK řekla, že nezaznamenala zásadní výtky ke své práci. Proti jejímu odvolání vznikla petiční výzva, kterou podepsalo na 3000 lidí. Údajné nedostatky v hospodaření během působení Krupičkové vyvrátil nařízený audit.

Lánský zámek zakoupil československý stát pro reprezentační účely hlavy státu v roce 1921. Barokní zámek uprostřed křivoklátských lesů si velmi oblíbil první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk.

Video  Mynář ukázal veřejnosti Zemana v nemocnici na videu, podepsal Vondráčkovi dokument.  - Blesk - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 22. září 2023 18:04 )

💖😘

roxin ( 22. září 2023 16:17 )

Na tom nic divného není, každý potřebuje SVÉHO ANDĚLA, když Zeman skončil tak skončil i jeho anděl a když vystřídala Zemana zelená guma tak si vzala i svého oblíbeného ANDĚLA!

Jirik-ta ( 22. září 2023 13:38 )

trintin ( 22. září 2023 12:19 )

Zemanova „anděla“?? Ubohý, stále se opakující článek Blesku, že ateista "rudý chameleon" si vydržoval anděla?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa