Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Sebevražda Pavlova bodyguarda (†36): Zastřelil se kvůli ženě? Záda kryl už Zemanovi

Aktualizováno -
15. srpna 2023
15:07
Autor: Tomáš Belica, David Polák - 
15. srpna 2023
05:00

Prezident Petr Pavel (61) osobně, celý Hrad i policisté jsou v šoku. Jeden z členů ochranné služby hlavy státu měl o víkendu spáchat sebevraždu služební zbraní. Nešlo přitom o žádného nováčka. Bodyguard kryl záda ještě Miloši Zemanovi (78).

Jako první o tragickém případu informovalo Radio Prostor. Podle něj se jednalo o R. P. (†36), jenž svůj život ukončil střelbou ze služební zbraně. „Ve středu měl přitom nastoupit do služby,“ dodal zdroj rádia. Policie se k případu odmítla blíže vyjádřit.

Nebyl ve službě

„K úmrtí policistů, pokud nesouvisí s výkonem služby, se zpravidla nevyjadřujeme a ani v tomto případě nebudeme dělat výjimku,“ řekl Blesku mluvčí Policejního prezidia Ondřej Moravčík. Z jeho slov vyplývá, že policista tou dobou nebyl ve službě. Sdílnější nebyl ani Hrad. „V záležitosti otázek týkajících se členů ochranného týmu se, prosím, obraťte na tiskové oddělení Policejního prezidia České republiky, pod které spadá Útvar pro ochranu prezidenta České republiky,“ napsala Blesku mluvčí hlavy státu Markéta Řeháková.

Rodinná tragédie? Údajnou šikanu policie odmítla

Důvody policistova skonu nejsou zcela zřejmé. Podle informací Blesku se ale mělo sejít hned několik životních ran. V pátek jej měla opustit žena, se kterou měl čtyřletou dceru. Nespecifikované problémy měl mít muž i v práci. Jeho tělo bez známek života pak v neděli objevil otec.

Radio Prostor následně uvedlo, že si údajně v poslední době stěžoval svému nadřízenému ohledně šikany ze strany některých kolegů. To ale okamžitě striktně odmítla policie. „Žádné nahlášení šikany vedoucímu neproběhlo a o "nespecifikovaných" problémech v práci neví ani policistovi nadřízení a ani Úřad vnitřní kontroly, který se případem automaticky zabývá,“ napsala na sociální sítě.

V šoku

Podle informací Blesku a Radia Prostor událost osazenstvem Pražského hradu pořádně otřásla. „Jsou v šoku, pan prezident také,“ dodal zdroj. V Pavlově bezprostředním okolí se dotyčný policista moc často nevyskytoval. To bývalá hlava státu měla s jeho službami více zkušeností. Například předloni v létě byl jedním z členů početné suity bodyguardů, která se Zemanem plula na člunu na rybníku v Novém Veselí.

Jak se chrání prezident

Prezident republiky má několik osobních strážců, kteří ho doprovázejí na každém kroku. Nejvíce viditelní jsou ti, kteří hlavu státu »stínují«, tedy jsou jen několik centimetrů od ní na každé akci. Jsou to hlavní bodyguardi, kteří jsou odpovědní za bezpečnost a přepravu prezidenta, zpravidla působí ve skupině dvou až čtyř mužů. Dále se v okolí prezidenta pohybují další ochránci – k nim patří řidič jeho limuzíny, policisté v davu, psovodi, pyrotechnici a další příslušníci útvaru. Ti jsou vždy na místě před příjezdem chráněné osoby i několik hodin.

Video  Tisková konference Petra Pavla ke 100 dním ve funkci  - Blesk TV
Video se připravuje ...

roxin ( 18. srpna 2023 10:52 )

Mě je úplně jedno jakou má můj názor výpovědní hodnotu, prostě si za ním stojím a stát budu a ty si k němu přistupuj jak chceš vůbec mě NEZAJÍMÁ ANI TA TVOJE ZÁBAVA. Taky se bavím jak SI MYSLÍŠ ŽE SEŠ DOBREJ a přesvědčen že tě NIKDO V JINÉM NICKU NEPOZNÁ.

roxin ( 18. srpna 2023 08:39 )

Za celou dobu co jsem na diskusi jsem názor NEZMĚNILA ANI NEZMĚNÍM, tos mohl za tu dobu už poznat a nezměním ani že máš x nicků.

roxin ( 17. srpna 2023 18:35 )

...a teď si to teprve přečtu.

roxin ( 17. srpna 2023 18:34 )

Hm, ještě jsem celý příspěvek nepřečetla a už vím co tam asi bude protože zrovna to jsem čekala. Že ti mám najít kde urážíš: NE ty jako vždy s tím hlavním nickem HAF BAF atd. si dáváš pozor a nemáš tu potřebu protože na to máš ty jiné kteří to dělají za tebe toho co úřaduje v noci.. Jenom netvrď že ty ne, ale ty bys bez toho abys vynechal nějaký článek a obzvlášť o Zemanovi a Babišovi když tak rád napravuješ a opravuješ. Ty jsi na diskusi pořád a aby to tak nevypadalo proto máš ty jak pořád píšu na dopoledne, odpoledne, večer a nakonec přijde noc... Hofl, 216, Drahos atd., pokud nechceš abych to pořád vzpomínala tak NEPROVOKUJ!!! TY NEJSI Z TĚCH ABYS BYL BEZ DISKUSE

roxin ( 17. srpna 2023 13:39 )

Hafane, když jsem si přečetla cos napsal o těch co se nemohou bránit protože tu nejsou tak jsem se musela zasmát. A Babiš, Zeman a Schillerová tu byli když jste vy v čele s tebou na ně plivali, nadávali, uráželi a ještě i teď to pořád děláte to je v pořádku a teď se s tím nemůžeš smířit že MY DĚLÁME TO SAMÉ CO DĚLÁTE CELOU DOBU VY!!! Můžeš urážet nicky, můžeš prznit nicky A MŮŽEŠ SE TŘEBA POSTZAVIT I NA HLAVU, MY TO POUZE JEN VRACÍME A VRACET BUDEME!!!...a jestli ti soudruh s krycím jménem pávek imponuje a jsi rád žes ho volil je to tvoje věc a nám ji NEVNU­CUJ!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa