Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pavlův bodyguard (†36) spáchal sebevraždu: Zabil se služební zbraní, prezident je v šoku

Aktualizováno -
14. srpna 2023
16:15
Autor: red - 
14. srpna 2023
14:54

Bodyguard Petra Pavla se zastřelil, uvedlo Radio Prostor. Podle jeho informací a Blesku se jednalo o policistu R. P. (36 let). Pracoval v ochrance už za Miloše Zemana. Zastřelit se měl služební zbraní. Není jasné, kde sebevraždu spáchal, došlo k ní o víkendu a ve středu měl nastoupit znovu do služby. Informace o jeho smrti se prezident Pavel dozvěděl dnes. „Jsou v šoku, pan prezident také,“ uvedl hradní zdroj. 

Až do své smrti bodyguard pro Petra Pavla naplno pracoval. Policie případ potvrdila, avšak nechtěla to víc komentovat. Bližší podrobnosti nesdělila ani prezidentova mluvčí Markéta Řeháková, odkázala na Policejní prezidium, pod které spadá Útvar pro ochranu prezidenta České republiky. 

„Zpravidla se nevyjadřujeme k úmrtí policistů, pokud nesouvisí s výkonem služby, a to s ohledem na pozůstalé. V tomto případě nebudeme činit žádnou výjimku,“ uvedl pro Blesk Zprávy mluvčí prezidia Ondřej Moravčík.

„V záležitosti otázek týkajících se členů ochranného týmu se, prosím, obraťte na tiskové oddělení Policejního prezidia České republiky, pod které spadá Útvar pro ochranu prezidenta České republiky," uvedla Pavlova mluvčí Markéta Řeháková.

Úmrtí bodyguarda se odehrálo ve středních Čechách: „Celá věc je v šetření policie, proto nebudeme poskytovat bližší informace. Obraťte se prosím na policii, děkuji za pochopení,“ řekla Blesku mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Video  Zelenskyj na Pražském hradě vyslechl potlesk i hymny: Takhle ho vítal Pavel!  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa