Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš, Tykač nebo Dienstl. Z Faltýnka se stal ženáč, veselku měl plnou miliardářů

Autor: Jakub Kopřiva - 
19. června 2023
05:00

Někdejší druhý muž hnutí ANO Jaroslav Faltýnek (61) už není k mání. O víkendu do toho praštil a vzal si na Hradčanech svoji dlouholetou partnerku Martinu Plézelovou. A i když jim svatbu trochu komplikoval déšť, na veselku dorazila řada vlivných hráčů z byznysu. 

Svatba se konala v sobotu odpoledne na dohled Pražského hradu v areálu kláštera bosých karmelitánů. Jedinou vadou na kráse byl déšť, který zkomplikoval už příjezd nevěsty. Černá limuzína ji přivezla sice až před vchod, jenže i těch pár kroků ke dveřím by stačilo, aby byla mokrá jako myš. A tak pod deštníkem a na vysokých podpatcích přeběhla dovnitř, kde už si nechala udělat jen pár posledních úprav make-upu a mohlo se jít na věc. 

Párty s Elánem

Faltýnek, který už byl jednou ženatý, si svoji Martinu vzal po více než šestileté známosti. A veselka se nesla ve velkém stylu. V Richterově vile, která je jen kousek od kláštera, se sešli lidé z politiky i mocní z byznysu. Mezi svatebčany byl třeba šéf poslaneckého klubu SPD Radim Fiala (53), bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec (51) nebo expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (68) s manželkou Monikou (49). K poslechu a tanci pak hrál novomanželům i jejich hostům revival kapely Elán.

Čtvrtý a šestý

Dorazil třeba také podnikatel a miliardář Pavel Tykač (59) nebo další miliardář, Jan Dienstl (52). Podle žebříčku časopisu Forbes se tak na jedné veselce sešli čtvrtý (Tykač s odhadovaným jměním 173 miliard korun) a šestý (Babiš s odhadovaným majetkem ve výši 88 miliard korun) nejbohatší Čech. V žebříčku z roku 2022 pak figuroval na 95. pozici top boháčů také Dienstl s majetkem okolo 3,5 miliardami korun.

Vyvedl ji na festivalu

Někdejší šéfposlanec hnutí ANO Faltýnek poprvé vyvedl na veřejnost svoji nyní už manželku Martinu na filmovém festivalu v Karlových Varech v roce 2017. Po jeho boku se objevila i na svatbě jeho stranického šéfa Babiše. S novou paní Faltýnkovou si pak koupili byt v pražském Podolí za 25 milionů korun, jak uvedl web Seznam Zprávy. Luxusní příbytek 4+kk má 209 metrů čtverečních a podle smlouvy k němu náleží sklep a rovnou tři parkovací stání. Faltýnek prozradil, že na koupi padla část jeho úspor, třetinu ceny bytu uhradila jeho partnerka, a ještě si vzal hypotéku.

Levsalonu ( 19. června 2023 22:43 )

Nezabíjejte pavouky, pavouci jsou na rozdíl od čehůnske elity užiteční tvorové. Koníčkem takového pavouka je lov komárů. Každá rozumná bytost, která nechce být otravována a vysávána komáry si doma založí pavoučí farmu. Pavouci spokojení, pavoučí farmáři spokojení, komáři se můžou ženit do alelůja, ale mají prostě smůlu.
Zkrátka:
Ať žijí pavouci!

otrusnik ( 19. června 2023 21:50 )

A proč néé, mladá vdova, veselá vdova. Ale i tak ať si užijí vše krásné , co manželství nabízí.

tomshark ( 19. června 2023 19:42 )

Babišova sice na to má, ale vkus je otřesnej

.tg.bb ( 19. června 2023 14:41 )

Jeden z mála malířů, co se stal slavným a bohatým již za svého života…

bullshit ( 19. června 2023 13:38 )

Na vyšetřovatele asi zaklekli...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa