Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Schwarzenbergův synovec Ferdinand ukázal fotky ze svatby s krásnou Marií: Kníže přihlížel

Autor: simao - 
3. srpna 2023
16:55

Ferdinand Schwarzenberg, synovec Karla Schwarzenberga (TOP 09), oznámil po loňských zásnubách na sociální síti, že proběhla civilní svatba s jeho milovanou Marií Frilingovou. Svatba se konala už v polovině května, fotky ale zveřejnil až nyní. Ferdinand pracuje aktuálně pro společnost Porsche v její divizi pro střední a východní Evropu.

„13. 5. 2023. Civilní svatba s láskou mého života,“ oznámil stručně Ferdinand Schwarzenberg na instagramu, přidal trojici fotek a začal sbírat gratulace.

Jeho manželka Marie Frilingová je původem z Belgie, její kořeny však sahají do Rakouska-Uherska, jak uvádí blog Royalmusingsblogspot, který loni přinesl zprávu o zasnoubení Ferdinanda s Marií.

Teď zveřejnil další fotografie. na nich je i jeho strýc Karel. 

Ferdinand Schwarzenberg se narodil v roce 1989 ve švýcarském Curychu, část mládí ale strávil i v Česku.

„Jsem tady doma. Pro mě je život v Česku to nejpřirozenější rozhodnutí, které jsem kdy mohl učinit. Jižní Čechy a Praha se během posledních dvaceti let staly mým domovem. Narodil jsem se a vyrostl v Curychu. Ale na konci 90. let můj otec a matka koupili chatu v jižních Čechách a ta se stala naším prázdninovým domem,“ uvedl před časem pro Euro.cz.

Syn Bedřicha Schwarzenberga

Jeho otcem je Bedřich Schwarzenberg, mladší bratr Karla Schwarzenberga, jeho matkou Regula Brigitte Schwarzenbergová. Má švýcarské i české občanství.

„Když mi bylo asi deset, studoval jsem nějakou dobu na Benešově gymnáziu v Písku. Byl to můj první pokus naučit se česky. Upřímně, naučil jsem se hlavně nadávat, ale to se nakonec ukázalo jako docela důležitá součást jazyka. Po několika letech, když mi bylo šestnáct, jsem nastoupil v Praze na německé gymnázium a až do devatenácti jsem žil v hlavním městě sám,“ popisoval.

Synovec čestného předsedy TOP 09 je aktuálně zaměstnaný pro společnost Porsche v oddělení prodeje, marketingu a rozvoje obchodu pro střední a východní Evropu.

„Jsem zodpovědný za Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu, Severní Makedonii a Srbsko,“ píše na svém profilu na webu LinkedIn. K italské automobilce se přesunul ze Škoda Auto.

Kořeny až u Marie Terezie

Mariini rodiče také mají také modrou krev – její otec Antoine Friling je zakládajícím partnerem Praxis Private Office s kancelářemi v belgických Antverpách a argentinském Buenos Aires či členem představenstva jedné belgické agropodnikatelské skupiny, matka Nicole je dcerou Johanna-Christopha von Oswalda a baronky Johanny Mayr von Melnhofové.

„Prostřednictvím své matky je Marie potomkem arcivévody Johanna Baptisty Rakouského a Anny Marie Plochlové. Johann byl mladším bratrem císaře Františka I., byli to vnuci císařovny Marie Terezie,“ uvádí výše zmíněný blog.

Video  Blesk Podcast: Karel Schwarzenberg si nemohl vzít ani psy, říká odborník. Jak jsme si zničili šlechtu?  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa