Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pavel děkoval své rodině. Na Hrad s ním dorazili i synové Petr a Jan s manželkou

Aktualizováno -
9. března 2023
16:43
Autor: ČTK, simao - 
9. března 2023
12:37

Prezident Petr Pavel dnes dorazil na Hrad na inauguraci nejen s manželkou Evou. Doprovodili ho totiž hned v závěsu i synové Petr a Jan, se kterým kráčela do nitra legendárního sídla českých králů manželka Lada. Pavel přitom při proslovu ve Španělském sále před svými podporovateli a dalšími hosty inaugurace své rodině nezapomněl poděkovat.

Pavel s manželkou Evou prošli při příchodu znovuotevřenou Bránou gigantů, která byla na znamení dočasného neobsazení prezidentského úřadu uzavřena od půlnoci. Pavel s chotí - novou první následně vyrazili špalírem praporečníků a příslušníků Hradní stráže.

Video  Petr Pavel s manželkou Evou dorazil na Pražský Hrad na inauguraci  - ČTK / Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Synové Petr a Jan, kteří svého otce doprovodili dnes na Hrad také, podporovali Petra Pavla i během kampaně, kdy nechyběl ani společný snímek ve flanelových košilích.

Synové Pavla nechyběli ani ve vítězném štábu ve 2. kole, kdy Pavel deklasoval Andreje Babiše. Ve štábu pomáhala Pavlovým i Janova manželka Lada - nyní snacha nového prezidenta.

„Na prvním místě bych asi měl poděkovat rodině, protože bez rodinného zázemí to nikdy nejde a v kandidatuře na prezidentskou funkci už vůbec ne. Mé rodině to samozřejmě přineslo do života velké změny a zdaleka ne všechny byly pozitivní,“ uvedl Pavel poté, co složil prezidentský slib, pronesl první prezidentský projev, pozdravil občany z balkonu a také na Hradčanském náměstí.

„Já jim všem chci poděkovat za to, že to vzali sportovně a že se rozhodli se s tím vypořádat stejně, jako jsme se s tím rozhodli vypořádat my s Evou,“ dodal směrem k rodině Pavel.

Video  Pavel poděkoval na Hradě rodině a manželce Evě i svýmu týmu a příznivcům včetně harleyářů  - Česká televize/Blesk
Video se připravuje ...

22:51
9. 3. 2023

To bude z našeho online zpravodajství z inaugurace Pavla a konce Zemana vše. Nadcházejícím krokům nového prezidenta se ale i nadále budeme věnovat na Blesk.cz.

22:29
9. 3. 2023

Pokud se nevyskytnou žádná podezření na další nesrovnalosti na Hradě, nebude prezident Petr Pavel vyvolávat novou prověrku. „Nemá smysl takový audit zadávat, pokud bychom neměli nějaká vážná podezření,“ řekl Pavel k případné nové prověrce na Pražském hradě. Pokud by podnítil kontrolu NKÚ, zahájení procesu by podle něho trvalo řádově měsíce až půl roku, další měsíce by trvala samotná prověrka. „Případné výsledky bych se dozvěděl koncem tohoto roku nebo na začátku příštího,“ podotkl Pavel, který se dnes odpoledne ujal složením slibu funkce hlavy státu.

22:00
9. 3. 2023

Pavel zopakoval, že k týmu, který se tvořil za jeho předchůdce ve funkci Miloše Zemana v posledních deseti letech, neměl důvěru. Po zvolení prezidentem, kdy se stal chráněnou osobou, proto Pavel požádal o ochranu od lidí, kterým důvěřoval více, řekl. „Považoval jsem to za celkem logický krok, ne za nějaké naprosté odmítnutí práce útvaru prezidenta,“ podotkl. „Předpokládám, že si řadu věcí vyjasníme,“ uvedl ke schůzce s Balážem. „Vzhledem k tomu, že od zítřka už mě bude hlídat útvar ochrany prezidenta, tak to svědčí o tom, že tady k nějakému vývoji už došlo,“ doplnil.

Zobrazit celý online

1pravda1 ( 10. března 2023 10:22 )

TAK CO - PROČ NEDORAZILA JEJICH DCERA NA INAUGURACI RODIČŮ? TAK CO NOVINÁŘI? Babišová pozvánku ani nedostala, a jejich dcera je ignoruje i při takové chvíli?

fjdksla ( 10. března 2023 10:08 )

Skoro. Akorát že nepoděkoval bohu.

fjdksla ( 10. března 2023 09:37 )

Ivana Zemanová byla manželkou prezidenta pouhých deset let, za tak krátkou dobu si MPA její jméno mohla těžko zapamatovat.

fjdksla ( 10. března 2023 09:34 )

Takoví pěkní synové. Bude jich škoda, až padnou na Ukrajině za evropský mír.

krapotkin ( 10. března 2023 08:19 )

Pekarová je tak entelegentní, že si už nepamatuje jak se kdo jmenuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa