Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokující exekuce Babišova „exguru“ Prchala: Neplatil za taxíky! Vše jsem uhradil, řekl

Autor: ula - 
10. února 2023
19:39

Nyní již bývalý marketingový guru hnutí ANO Marek Prchal čelil exekuci. Ta byla uvalena na jeho byt v pražských Holešovicích poté, co se zjistilo, že dluží za dopravu taxíky společnosti Liftago 47 tisíc korun. Zprávu přinesly Hospodářské noviny.  Prchal později Seznam Zprávám řekl, že dluh již uhradil.

Hospodářské noviny mají k dispozici exekuční příkaz, ve kterém se uvádí: „Povinnému se zakazuje, aby po doručení exekučního příkazu nemovitou věc převedl na někoho jiného nebo ji zatížil.“ 

Prchal dlužil podle HN Liftagu 47 tisíc korun, nicméně částka se již vyšplhala kvůli odměnám pro exekutorku na 79 tisíc korun. Deník se obrátil na Prchala s dotazem, zda může exekuci potvrdit, ten ale nereagoval.

Dluh ale potvrdil zdroj ze společnosti Liftago. Ačkoliv exekuce byla uvalena v únoru, situaci prý řeší společnost od loňského léta. Prchal musí dluh uhradit, jinak jeho byt půjde do dražby.

Později Prchal Seznam zprávám řekl, že dluh již uhradil.

Bude pracovat na Slovensku?

Spolupráci s Babišem, která trvala deset let, ukončil Prchal před několika dny. Důvodem podle něj není výsledek prezidentských voleb, konec v marketingovém týmu hnutí ANO byl naplánován už před nimi. Prchala nedávno ze svých řad vyloučilo sdružení reklamních profesionálů Art Directors Club Czech Republic (ADC). Babišovu kampaň před druhým kolem prezidentské volby totiž považovalo za neetickou. O práci ale zřejmě nebude mít nouzi. Jak uvedl slovenský Denník N, o jeho práci má zájem vládní strana Svoboda a Solidarita (SaS).

Kromě Prchala opustili Babiše a ANO dlouholetá spolupracovnice expremiéra Tünde Bartha a jeho mluvčí Vladimír Vořechovský. 

LuCo ( 14. února 2023 19:19 )

Na taxicích nic moc nelze vydělat! Zato na ozvučování předsednictví EU, jen se pozeptat přetloustlého ropušáka, nyní europoslance saši vondry (záměr malá písmena = velký lotr!)

Jiří Zvěřina ( 11. února 2023 02:47 )

A že pomáhá lidem....

harpyje ( 10. února 2023 20:26 )

Nevim jestli jsou dneska nejaky skvrny na slunci nebo co, ale i kdyby exekuce trvala let treba 30, nemeni to nic na tom ze dluzit neni trestny a exekuce neni trest, a tak je zminka o nejakym spolehani na milost nebo abolici z prstu vycucanej nesmysl. Ach jo, rikam to uz delsi dobu ze antibabisisti jsou posahany fanatici schopny nacpat ho i do debaty o pestovani kaktusu

harpyje ( 10. února 2023 20:12 )

Asi ti zkazim tu skodolibou radost, ale kdyby sis mimo nadpisu precetl i obsah clanku, pred tim nez pujdes plevelit diskuzi, vedel bys ze exekuci ihned zaplatil. Tudiz o byt za nekolik milionu kvuli tomu neprijde, ani mu to nikdo nebude strhavat z prijmu. To je smula, co?

MarekBadatel ( 10. února 2023 18:45 )

Babiš je psychopat a Prchal který mu pomohl prohrát volby nevhodnou reklamní kampaní je asi vycucaný jako pomeranč, nijak se asi nebrání a nechá se připravit kvůli 80 tisícům a o byt za několik milionů. Pak si bude rvát hlavu. Bravo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa