Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Fiala poslal Zemanovi návrh na jmenování Hladíka ministrem. Kauzu s byty má za vysvětlenou

Aktualizováno -
29. prosince 2022
20:23
Autor: ČTK - 
29. prosince 2022
20:04

Premiér Petr Fiala (ODS) poslal prezidentu Miloši Zemanovi návrh na jmenování Petra Hladíka (KDU-ČSL) ministrem životního prostředí. ČTK to dnes večer sdělil mluvčí vlády Václav Smolka. Resort dočasně vede lidovecký předseda a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Hladík následně na twitteru uvedl, že resort má před sebou mnoho důležitých výzev pro budoucnost ČR, které rád probere se Zemanem v příštích dnech.

Fiala chtěl s návrhem na jmenování Hladíka počkat na případný posun v kauze přidělování městských bytů v Brně. Kvůli ní policie zasahovala i v Hladíkově kanceláři, z ničeho jej ale neobvinila. Bývalý náměstek brněnské primátorky několikrát uvedl, že s policisty spolupracoval.

Fiala už dříve uvedl, že požádá Jurečku, aby funkci ministra životního prostředí vykonával až do konce roku. „Před časem jsem řekl, že chci poskytnout dostatek času, aby se situace kolem Petra Hladíka vyjasnila. Potřebná doba uplynula,“ poznamenal dnes premiér ve vyjádření, které ČTK poskytl Smolka.

„Podle informací, které jsou k dispozici, není Petr Hladík z ničeho obviněn a není proti němu vedeno trestní stíhání. Proto jsem vyhověl nominaci KDU-ČSL a poslal prezidentu republiky návrh na jmenování Petra Hladíka ministrem životního prostředí,“ uvedl Fiala.

„Ministerstvo životního prostředí má před sebou mnoho důležitých výzev pro budoucnost České republiky, které velmi rád proberu s panem prezidentem v následujících dnech,“ napsal dnes večer na twitteru Hladík.

Se Zemanem se Fiala setká v pondělí při novoročním obědě. Prezident nedávno v rozhovoru Českému rozhlasu Radiožurnál řekl, že bude s Hladíkem hovořit až v případě, že premiér podá návrh na jeho jmenování. Hladík má ve funkci nahradit Annu Hubáčkovou, která počátkem října rezignovala ze zdravotních důvodů.

Video  Náměstek primátorky Brna Petr Hladík (KDU-ČSL) se vyjadřuje k zásahu policie na radnici.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jajas ( 1. ledna 2023 18:06 )

Brno jede! A "někdo" na to dojede.....

LuCo ( 1. ledna 2023 16:40 )

Další brněnsdký "borec" ke korytu!

Jirik-ta ( 31. prosince 2022 16:39 )

Jirik-ta ( 31. prosince 2022 16:38 )

rudy_hnis ( 30. prosince 2022 18:53 )

Naštěstí je už takto zmíněná vláda rok v opozici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa