Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Senátorku odvezla z jednání sanitka! Zwyrtek Hamplová by měla být v pořádku

Aktualizováno -
1. prosince 2022
16:25
Autor: for, ČTK - 
1. prosince 2022
16:00

Senátorku Janu Zwyrtek Hamplovou (56) ve čtvrtek odvezla z jednání horní komory sanitka. Informoval o tom Deník N s odkazem na několik zdrojů. Senátorce se podle odboru udělalo nevolno. Mluvčí pražské zdravotnické záchranné služby Jana Poštová řekla ČTK, že ze Senátu převezli do Ústřední vojenské nemocnice ženu, která ztratila vědomí. Podle Poštové je mimo ohrožení života.

Senátorku Janu Zwyrtek Hamplovou ve čtvrtek odvezla sanitka z jednání horní komory. „Bohužel nemám více informací, než že se jí udělalo v Senátu nevolno a byla jí poskytnuta zdravotní péče. Poté byla převezena do zdravotního zařízení. Do jakého, to nevím,“ uvedla pro Novinky její asistentka Andrea Navrátilová. Totožnost pacientky potvrdila i mluvčí Senátu, jak informoval Deník N.

„Záchranáři vyjížděli do Valdštejnské ulice k 56leté ženě, která měla poruchu vědomí,“ uvedla mluvčí záchranářů Poštová. „Nicméně po našem příjezdu byla při vědomí, mimo ohrožení života. Záchranáři ji ošetřili, zajistili a pak převezli do vojenské nemocnice k další péči,“ doplnila.

Serveru Deník N řekl předseda senátního výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Zbyněk Linhart (za STAN a SLK), že jedné ze senátorek se udělalo nevolno během neformálního jednání výboru. Bližší informace uvedl ještě pro iROZHLAS, kde zmínil, že zrovna jednali členové výboru s ministrem.

Zwyrtek Hamplová byla do Senátu zvolena letos na podzim za Nezávislé. Sbírala zkušenosti jako zastupitelka města, v letech 2005-2006 se na chvíli ocitla i ve Sněmovně. Paradoxně byla tehdy již nestraník, z ČSSD totiž odstoupila dříve, než byla určena jako náhrada za jiného poslance. Ráda by dle svých stránek posílila samosprávu obcí a měst a zajistila dostatek lékařů i pracovních míst a moderních škol.

Video  Vystrčil po svém znovuzvolení: Je to velký závazek i odměna. A ostrá slova k Babišovi.  - Blesk - Nikola Forejtová
Video se připravuje ...

Tara-Tara ( 3. prosince 2022 15:30 )

zkuste dát své foto, abychom porovnali, ne ????

joun ( 2. prosince 2022 00:25 )

Paní senátorky Hamplové si vážím, protože nemá potřebu podlézat a nahlas říká své názory, narozdíl od mnohých pokrytců v tom slavném českém senátu, kterým jde jen o dobře placená místečka. Přeji jí brzké uzdravení a hodně sil v další práci.

corsa ( 1. prosince 2022 21:55 )

V senátu jsou hyeny, jinak by se jí to nestalo.

Prema M ( 1. prosince 2022 20:43 )

Putlerovi nikdo nefandi, ale vy se zamyslete proč fandit Zelenemu, který například za celou dobu nepozadal o deky, jídlo, léky elektrocentrály ale chce jen zbraně. Asi těch vyjmenovaných věci má dost

antitupec ( 1. prosince 2022 20:10 )

Všem, kdo fandíte Putlerovi dám dobrou radu - odstěhujte se do Russka a budeme všichni šťastní.
U paní H. je to karma. Škoda, že jen u ní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa