Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babišová, Eva Pavlová, Středulová i advokát Neruda: Galerie prvních dam a jednoho pána

  • Autor: David Polák,Vera Renovica - 
    14. 8. 2022
    05:00

    Za půl roku si Češi v přímé volbě zvolí nového prezidenta. A z klání vzejde nejen nová hlava státu, ale také první dáma, případně poprvé v historii první muž. Deník Aha! zkompletoval galerii možných hezčích poloviček!

  • 1.Eva Pavlová - Podplukovnice u armády

    Generál Petr Pavel (60), který celý život pracoval v armádě, si v ní také našel svou ženu Evu (55). Tu potkal v roce 1985 na prostějovské základně. Když byl náčelníkem generálního štábu, pracovala tam s ním i jeho choť. Hodností podplukovnice působila na štábu jako komunikátorka se zahraničními vojenskými a leteckými přidělenci v ČR. Z prvního manželství má Pavel dospělé syny Jana a Petra, Eva má z předchozího vztahu dceru Evu.

    Generál Petr Pavel s manželkou Evou Generál Petr Pavel s manželkou Evou | Jan Zátorský/MAFRA/Profimedia

  • 2.Monika Babišová - Protektorka

    Podle Andreje Babiše (67, ANO) je jeho druhá manželka Monika (48) na funkci první dámy připravená, i když on zatím oficiálně svůj zájem o post neprojevil. Babišová vystudovala střední ekonomickou školu a byla sekretářkou v podniku Lovochemie, kde potkala svého muže. Toho si po 23 letech, tedy v roce 2017, vzala a má s ním dvě děti - syna Frederika (18) a dceru Vivien (22). Ráda se věnuje navrhování interiérů, módě, charitě a je tzv. rodinnou protektorkou ve svěřenských fondech Andreje Babiše.

    Babišovi na cestách: Premiér Andrej Babiš (ANO) s manželkou Monikou, dcerou Vivien a synem Frederikem v Benátkách Babišovi na cestách: Premiér Andrej Babiš (ANO) s manželkou Monikou, dcerou Vivien a synem Frederikem v Benátkách | Instagram Moniky Babišové

  • 3.Lilia Khousnoutdinová - Kněžka, dula, designérka…

    Miliardář Karel Janeček (49) je známý svým mnohoženstvím, v současné době má partnerku Lilii Khousnoutdinovou (34). Ta má s Janečkem syna Karla George a dceru Isabel. Lilia je kněžka, dula, designérka a historička, která se dlouhodobě věnuje ženské, partnerské a reprodukční tematice. Patří ke kosmopolitním ženám. Žila v USA, Velké Británii i Francii.

    Moët party: Lilia Khousnoutdinová s Karlem Janečkem Moët party: Lilia Khousnoutdinová s Karlem Janečkem | Marek Pátek

  • 4.Robert Neruda - Advokát

    Manžel Danuše Nerudové (43), Robert (45), je advokát a partner v jedné z největších právních kanceláří v Česku - Havel & Partners. Dříve působil na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže jako ředitel analytického odboru a později jako první místopředseda této instituce.

    Video  Možný první gentleman? Neruda: Nejdříve jsem jí nevěřil, budu ji doprovázet, kde bude třeba.  - Blesk - Nikola Forejtová
    Video se připravuje ...

    Byl také rok asistentem soudce Nejvyššího správního soudu. Přednáší na Masarykově univerzitě v Brně, kterou jako rektorka v letech 2018 až 2022 vedla jeho manželka - prezidentská kandidátka. S ní má syny Filipa a Daniela.

    Danuše Nerudová Danuše Nerudová | archiv Danuše Nerudové

  • 5.Dana Středulová - Podplukovnice u hasičů

    Dana Středulová (44) působí ve státní správě, jak prozradil její muž, odborový předák Josef Středula (54). „Dělá v bezpečnostním sboru. Je podplukovnicí u hasičů a také právník,“ řekl s tím, že svolení zabojovat o Hrad má přímo od ní. Spolu mají sedmiletého syna. Podle Středuly by si jeho žena s postem první dámy poradila. „Nemá ještě přesnou představu, jak by vypadala její role, ale vnímá to a má k tomu hezký přístup,“ dodal.

    Den svatého Valentýna: Odborář Josef Středula vyrazil s manželkou na večeři (13. 2. 2022). Den svatého Valentýna: Odborář Josef Středula vyrazil s manželkou na večeři (13. 2. 2022). | Twitter/Josef Středula

  • 6.Klára Fischerová - Ekonomka

    Její manžel, exdiplomat a senátor Pavel Fischer (56), už kandidoval v prezidentských volbách v roce 2018, ale neúspěšně. Zatím o druhém pokusu jen velmi nahlas uvažuje. Klára Fischerová (53) má vystudovanou střední ekonomickou školu ve Francii. Je matkou dvou dcer, Barbory a Markéty, a také syna Benedikta. Postižený syn Vojta v roce 2013 zemřel. Působila jako manažerka v Domácím hospicu Cesta domů, její zálibou je šití.

    Debata žen kandidátů na prezidenta: Klára a Pavel Fischerovi Debata žen kandidátů na prezidenta: Klára a Pavel Fischerovi | Foto Blesk - Robert Klejch

  • 7.Monika Hilšerová - Lékařka

    Manželka doktora a senátora Marka Hilšera (46, MHS), Monika Hilšerová (32), je lékařkou - stejně jako její muž. Pracuje jako anestezioložka ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Mají spolu dvě dcery a svoji jsou od roku 2015. Senátor se o post hlavy státu ucházel již v roce 2018.

    Neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer a jeho manželka tajili očekávaného potomka během prezidentské kampaně. Svou dcerku vzali ale 17. listopadu na pitní místa. Sofie se narodila 19. srpna. Čerstvý senátor s ní jezdil během podzimních teplých dní v kočáře také na kolečkových bruslích. Neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer a jeho manželka tajili očekávaného potomka během prezidentské kampaně. Svou dcerku vzali ale 17. listopadu na pitní místa. Sofie se narodila 19. srpna. Čerstvý senátor s ní jezdil během podzimních teplých dní v kočáře také na kolečkových bruslích. | Facebook, Marek Hilšer

  • 8.Hana Březinová - Paní Columbová

    Záhadou je v současné době manželka miliardáře Tomáše Březiny (65), paní Hana. O té se toho totiž moc neví. „Svoji manželku znám 45 let, 40 let jsme manželé. Nikdy jsem ji neplánoval vyměnit za novou. Je skvělá,“ píše na svém kandidátském webu Březina s tím, že spolu mají tři děti - Tomáše, Johanu a Terezu.

    Video  Průvodce prezidentskými volbami  - videohub
    Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

rudy_hnis ( 15. srpna 2022 00:15 )

My zloději chceme prezidentem našeho soudruha Babiše!
Za Babiše se kradlo líp!
Přidej se k nám!
Čest práci!

verka1 ( 14. srpna 2022 16:44 )

😁😁😁😁
Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají

keys ( 14. srpna 2022 15:51 )

miro007 znas zensky, Fisher ma ples tak ho nebudou volit

keys ( 14. srpna 2022 15:50 )

Fisher ma prax a rozhled

mira007 ( 14. srpna 2022 15:47 )

Slušnost a úroveň zaručí jen paní Nerudová, nebo pan Fisher. Bohužel ale vrána k vráně sedá, a tak se možná budeme zas muset spokojit s dalším kriplem, který je jen obrazem tohoto pseudonároda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa