Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

První dovolená vlády: Ministři už mají termín volna, Fiala zamíří do Chorvatska

Autor: ČTK - 
24. července 2022
09:14

Vládní prázdniny si kabinet Spolu a PirSTAN naplánoval na první dva srpnové týdny. V prvním týdnu zastoupí premiéra Petra Fialu (ODS) vicepremiér a předseda lidovců Marian Jurečka, ve druhém první místopředseda vlády a šéf Starostů a nezávislých Vít Rakušan. Sdělil to mluvčí vlády Václav Smolka. Fiala zamíří s manželkou Janou na dovolenou do Chorvatska. Nestráví tam celých čtrnáct dnů.

Budou to první vládní prázdniny koalice vzešlé z loňských říjnových voleb. Těsně před jejich vypuknutím vláda ve středu projedná návrh novely zákona o státním rozpočtu pro letošní rok. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) koncem června uvedl, že chce, aby v rámci připravované novely byl schodek pod 330 miliardami korun. Nyní je rozpočet schválen s deficitem 280 miliard korun.

Ve druhé půlce srpna slíbila vláda odborářům jednání o platech ve veřejné sféře. Strany ve druhé polovině prázdnin zahájí také horkou kampaň před komunálními volbami, které Česko čekají 23. a 24. září.

Kam na dovolenou jednotliví ministři zamíří? O tom pro Blesk promluvili již dříve:

Video  Nejoblíbenější destinace českých politiků na letní dovolenou 
Video se připravuje ...

SPOLU do kanálu ( 26. července 2022 19:50 )

Tak Péťa má hotovo. Podělal co mohl, zamával pacičkama a je čas na dovolenou. Ale na každou sviň se vaří voda..

Jirik-ta ( 26. července 2022 04:13 )

Jirik-ta ( 26. července 2022 04:11 )

„TO BUDETE PLATIT VY. NE FIALA.“ EU? I JAKEŠ BYL LEPŠÍ

prochaskanamoste ( 26. července 2022 00:54 )

Vysmátý prófa Potnička si jede do Chorvatska a přitom doma tolik problémů. To by si bývalý premiér nedovolil. Ti dva se nedají srovnat. Na CNN Prima energetický expert Vladimír Štěpán řekl že již v červnu západní firmy nasmlouvaly za 2 biliony korun s Ruskem. A my prd. V celé diskuzi jim rozbil ty jejich bábovičky.

SPOLU do kanálu ( 25. července 2022 19:18 )

Umaštěný zbabělec Fiala dostal v europarlamentu pořádný kartáč od bývalého belgického premiéra a koukal jak vyoraná myš. Takový bezvýznamný učitel z východu nikoho nezajímá. Hraje si na drsňáka, ale he to hrozné koště

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa